header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 05 februari 2018 07:29

'Nestlé claimt onterecht gezondheid babyvoeding'


Nestlé ligt onder vuur voor de marketingcampagne waarmee ze babyvoeding in de markt zet. Het voedingsconcern prijst zijn babyvoeding aan met onterechte en ook inconsistente gezondheidsclaims, zegt het bureau Changing Markets Foundation.

Volgens het bureau, dat de marketingcampagnes van Nestlé in veertig verschillende landen onderzocht, stelt Nestlé bijvoorbeeld dat babyvoedingsproducten ‘geïnspireerd zijn door’ door moedermelk (Hong Kong, Spanje) of dat de formule borstvoeding ‘het dichtst benadert’ (VS) of een ‘identieke structuur’ heeft. Dit ondanks een verbod van de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) om dergelijke claims te gebruiken.

Suiker of geen suiker?
Ook is Nestlé, dat wereldmarktleider is in babyvoeding, niet consistent in de claims, aldus Changing Markets Foundation. In Zuid-Afrika wordt in de babyvoeding sucrose verwerkt, terwijl in Brazilië en Hong Kong de babyvoeding van Nesté geen suiker bevat ‘voor de goede gezondheid van de baby’.
“We begrijpen dat bedrijven het gevoel van consumenten manipuleren om een verscheidenheid aan producten te verkopen, maar dit gedrag is vooral onethisch omdat het gaat om de gezondheid van kwetsbare baby's,” zegt Nusa Urbancic van Changing Markets Foundation tegen The Guardian.

Wetenschap
"Als de wetenschap duidelijk aangeeft dat een ingrediënt veilig en heilzaam is voor baby's, dan zou zo’n ingrediënt in alle producten moeten voorkomen", vervolgt Urbancic. "Als een ingrediënt niet gezond is, zoals sucrose, dan zou het niet in zo’n product mogen zitten. De inconsistentie van Nestlé op dit punt roept de serieuze vraag op of het zich committeert aan wetenschap, zoals het beweert.”
Nestlé heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen, maar kondigde afgelopen weekend aan dit wel te gaan doen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties