header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 09 februari 2018 14:07

Rechtbank wijst claim Parmalat af


Een Milanese rechtbank heeft een claim van € 1,8 miljard ($ 2,2 miljard) van het Italiaanse Parmalat tegen de Amerikaanse bank Citigroup afgewezen. De claim was ingediend vanwege de rol van Citigroup bij de ondergang van zuivelconcern Parmalat in 2003.

De klacht tegen Citigroup werd in 2015 ingediend. Een vergelijkbare zaak tegen de bank was in 2008 verworpen door een rechtbank in de Amerikaanse staat New Jersey. Citigroup werd ervan beticht Parmalat te hebben geholpen met het verbergen van zijn schuldenlast en het oppoetsen van de omzet en resultaten. Parmalat bezweek in het grootste boekhoudschandaal in de Italiaanse geschiedenis onder de schuldenlast.

Te laag
In 2005 werd het bedrijf opnieuw opgezet en het is nu grotendeels in handen van het Franse zuivelconcern Lactalis (86 procent van de aandelen). Toen Lactalis vorig jaar een bod deed op de resterende Parmalat-aandelen, zeiden minderheidsaandeelhouders dat de aangeboden prijs te laag was, deels vanwege de mogelijke uitspraak in de rechtszaak.
Parmalat gaat in hoger beroep, zo kondigde het aan. In een reactie zei het bedrijf dat het de uitspraak van het Milanese hof 'verkeerd en oneerlijk' vond. Citigroup zei in een verklaring dat het zeer content is met de beslissing.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties