header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 12 februari 2018 08:02

Arla Foods en Yeo Valley bundelen krachten


Arla Foods en Yeo Valley Dairies Limited bundelen hun krachten in Groot-Brittannië. De twee zuivelverwerkers willen met de samenwerking de aankoop van biologische zuivel in het Verenigd Koninkrijk een stimulans geven.

Arla Foods gaat het Yeo Valley-merk op de Britse markt inzetten om biologische melk, boter en kaas bij de consument onder de aandacht te brengen. De yoghurt-, roomijs-, room- en dessertactiviteiten van Yeo Valley blijven onder onafhankelijk beheer van Yeo Valley Group, eigendom van de familie Mead.

Waardevol onderdeel
"Arla heeft als 's werelds grootste producent van biologische zuivelproducten in het afgelopen decennium de verkoop van biologische producten op zijn Europese kernmarkten gepromoot en uitgebreid. Biologisch is een waardevol onderdeel van ons aanbod in Denemarken, Zweden, Duitsland, Nederland, China en sinds kort in het Midden-Oosten”, aldus Peter Giørtz-Carlsen, executive vice president en head of Europe van Arla Foods. “Nu zetten we een stap om biologische zuivelproducten beter beschikbaar te maken voor Britse consumenten. Biologische melk speelt hierin een sleutelrol omdat consumenten steeds vaker naar manieren zoeken om hun eetpatroon gezonder en natuurlijker te maken."
In het Verenigd Koninkrijk is Arla Organic Free Range melk goed voor 60 procent van de groei binnen de categorie biologische melk in de afgelopen twaalf maanden. 70 procent van de melkomzet van Arla Organic Free Range komt van klanten die niet eerder biologische melk kochten.

Slechts 4 procent
In Groot-Brittannië is momenteel slechts 4 procent van de melk die de consument koopt biologisch. Andere Europese landen kennen hogere aankooppercentages in biologische zuivel. In Duitsland heeft biologische melk een aandeel van 10 procent, in Zweden is dit 16 procent en in Denemarken 29 procent.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties