HIER."/>
‹ Terug naar overzicht

Geplaatst op:

Op 12 maart 2020 vindt het voorjaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde plaats in Wageningen. Terug in de collegebanken krijg je interessante lezingen voorgeschoteld over de verschillende eiwitten die melk bevat. Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen van onze voeding, maar ook van ons lichaam. Al decennialang richt het onderzoek zich op zuiveleiwitten en velen zullen zich het caseïnemodel van Pieter Walstra nog herinneren. Maar het onderzoek staat niet stil en inmiddels is ontzettend veel meer kennis vergaard. Tijdens dit symposium krijg je een kijkje in de wetenschappelijke reis die we hebben doorgemaakt met betrekking tot zuiveleiwitten. Zowel caseïne, weieiwitten als de eiwitten die in kleinere hoeveelheden voorkomen, komen aan bod. Waarom is het nuttig om onderzoek te doen naar eiwitten? Hoe kunnen we de kennis toepassen in de levensmiddelenindustrie? En wat zijn de vraagstukken waar de wetenschap zich op dit moment en in de toekomst over zal buigen?

Wil je dit symposium bijwonen? Aanmelden kan HIER.