Neem een kijkje in de markt

ZuivelZicht, het platform voor de Nederlandse en Belgische zuivelindustrie

Markt

Dirk Bruins wordt nieuwe voorzitter LTO Noord


Melkveehouder Dirk Bruins in Dwingeloo is per 1 juli benoemd als nieuwe voorzitter van LTO Noord. Hij neemt de voorzittershamer over van Jakob Bartelds.
Lees meer
Markt

Lidl België zet weidemelk in schap


Lidl brengt in België vanaf deze zomer uitsluitend zuivel van weidemelk in zijn winkels. Het gaat om vijftien zuivelproducten waaronder volle, halfvolle en magere melk,…
Lees meer
Markt

Gouda-kaas in Duitsland populairste zuivelproduct


De Duitsers eten het liefst Gouda-kaas. Voor 43 procent is deze kaas het populairste zuivelproduct, gevolgd door camembert (23 procent) en Emmentaler (17 procent).
Lees meer
Markt

Zuivelproductie in België stijgt met 10 procent


De zuivelproductie in België is vorig jaar met ongeveer 10 procent toegenomen vergeleken met 2017. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Vooral in melk (+22…
Lees meer
Markt

Omzet duurzame voeding met keurmerk verdubbelt


De omzet van duurzame voeding met keurmerk is sinds 2014 meer dan verdubbeld. Werd er vijf jaar geleden € 1,9 miljard besteed aan duurzamere keurmerkproducten, vorig…
Lees meer
Markt

Calora en Klaver Kaas winnen Gouda Cheese Awards


De Goudse belegen light Calora 18% Pikant van Veldhuyzen Kaas en de Klaver Kaas van Vandersterre Vers concepten (Dupontcheese) in de categorie Goudse jong belegen…
Lees meer
Markt

Faircoop verkoopt 9,5 miljoen liter ‘eerlijke’ melk


Faircoop verkocht vorig jaar 9,5 miljoen liter ‘eerlijke’ melk. Faircoop, de coöperatie van het Belgische zuivellabel Fairebel, garandeert de 550 aangesloten melkveehouders in België een…
Lees meer
Markt

CBL: strategische ketensamenwerking biedt kansen


Strategische ketensamenwerking biedt kansen mits beide partners over het juiste DNA beschikken, concludeert het CBL.
Lees meer
Markt

Chr. Hansen introduceert cultuur voor zoeten zuivel


Chr. Hansen introduceert Sweety Y-1, een cultuur die melksuiker inzet om zuivelproducten op natuurlijke wijze te zoeten. Zuivelproducenten kunnen hiermee zoetere producten zoals yoghurt maken…
Lees meer