Achtergrond

Achtergrond

Bedrijf

Bij Amsterdam Ingredients doen ze het anders


Als je een nieuwe onderneming start in een bestaande markt, moet je opvallen. Door het net even anders te doen dan de rest, bouw je…
Lees meer
Achtergrond

Visie

‘Juist nu is er behoefte aan een sterke ketenorganisatie’


De melkveehouderij staat onder druk en juist dan is een sterke ketenorganisatie in de zuivel belangrijk, stelt Jorrit Jorritsma naar aanleiding van het jaarverslag van…
Lees meer
Achtergrond

Markt

Biest: consument toont steeds meer belangstelling


Biest, de eerste melkgift na afkalven van een koe, is natuurlijk vooral voor het nieuwe kalf bedoeld. Vaak is er echter meer dan genoeg. Weggooien…
Lees meer
Achtergrond

Markt

Mondiale melkpoedermarkt: een overzicht en vooruitkijken


Annual Insight analyseert maandelijks in ZuivelZicht de ontwikkelingen in de zuivelmarkt op basis van data. Het bedrijf gelooft dat het gebruik van data in toenemende…
Lees meer
Achtergrond

Visie

Zuivelexport: het vergeten voordeel van de quotumafschaffing


Vijf jaar geleden verdween de melkquotering. Sindsdien trok de melkveehouderij de aandacht met fosfaatellende en stikstofsores. Dat de zuivelsector tegelijkertijd honderden miljoenen euro’s extra het…
Lees meer
Achtergrond

Bedrijf

'Hier produceren en in China vermarkten, dat gaat goed samen’


Voor internationale zuivelbedrijven is Nederland het ­ideale productieland door onze mentaliteit, kwaliteit, hoge organisatiegraad en voedselveiligheid, is de ervaring van Ausnutria Dairy-ceo Bart van der…
Lees meer
Achtergrond

Visie

De gevaren van een eenzijdige kijk op eiwitten


De Schijf van Vijf is hét advies van de overheid voor gezonde en duurzaam eten in Nederland. Maar de overheid wil het voedselsysteem verder verduurzamen…
Lees meer
Achtergrond

Markt

De sterke relatie tussen olie- en zuivelprijzen: toeval?


Annual Insight analyseert maandelijks in ZuivelZicht de ontwikkelingen in de zuivelmarkt op basis van data. Het bedrijf gelooft dat het gebruik van data in toenemende…
Lees meer
Achtergrond

Bedrijf

Dupont Cheese ontkorst voortaan volautomatisch


Dupont Cheese in Brugge investeerde in een volledig geautomatiseerde kaasontkorstmachine van het Nederlandse machinebouwbedrijf Groba. Ergonomischer werken was de voornaamste aanleiding, maar automatiseren biedt meer…
Lees meer