Arla investeert 210 miljoen om positie als belangrijke mondiale mozzarellaproducent veilig te stellen

‹ Terug naar overzicht

Arla investeert 210 miljoen om positie als belangrijke mondiale mozzarellaproducent veilig te stellen

Geplaatst op:

De investering in zeer geavanceerde technologie in de fabriek in Taw Valley (VK), stelt Arla Foods in staat nog beter in te spelen op de behoeften van klanten. Bovendien kan de zuivelcoöperatie zo haar concurrentiepositie  verbeteren en groei bereiken zoals omschreven in haar Future26-strategie.

“Onze mozzarella-afdeling heeft de afgelopen vijf jaar groei in de dubbele cijfers laten zien. Bovendien hebben we een sterke relatie met belangrijke klanten, met name in de mondiale voedingssector. Vanuit die zeer solide startpositie kunnen we  210 miljoen euro investeren (de grootste investering ooit in het Verenigd Koninkrijk)”, zegt uitvoerend vicepresident en COO Peter Giørtz-Carlsen. “Maar we weten ook dat we hard moeten werken onze mondiale positie te behouden en onze strategie moeten waarmaken. De investering stelt ons in staat om vooraanstaande rol te blijven spelen op het gebied van mozzarella, onze klanten nog beter te bedienen en de winstgevendheid voor de melk van onze boeren-eigenaren te verbeteren.”

Innovatie

De investering in nieuwe technologie levert betere flexibiliteit en innovatiekansen op. De techniek is inclusief een aantal patenten en verkort het rijpingsproces van mozzarella van 14 dagen naar slechts een dag. “Taw Valley wordt een zeer geavanceerde kaasproductiefabriek”, zegt uitvoerend vicepresident en hoofd van de leveringsketen David Boulanger. “Dit is een belangrijk voorbeeld van hoe Arla Foods constant innoveert in het maakproces, onze efficiëntie verbetert en waarde voor onze boeren-eigenaren verzekert.”

De constructie van de nieuwe technologisch aangepaste fabriek wordt naar verwachting afgerond in 2026. De eerste producten worden een jaar later verwacht. De investering heeft geen effect op de twee aan de mozzarellaproductiefabrieken in Denemarken.