Eerste kaas geproduceerd in modernste Estse zuivelfabriek

‹ Terug naar overzicht

Eerste kaas geproduceerd in modernste Estse zuivelfabriek

Geplaatst op:

Na jaren van plannen, ontwerpen, bouwen en installeren is het zover: de allereerste Cheddar kaas is geproduceerd in de nieuwe zuivelfabriek in Estland.

In 2021 hebben E-Piim, Royal A-ware en Interfood Group de krachten gebundeld voor de oprichting van de hypermoderne zuivelfabriek in Estland. Royal A-ware is verantwoordelijk voor de verkoop van de kaas uit deze fabriek en Interfood Group voor de verkoop van weipoeder en boter. Deze fabriek biedt werkgelegenheid aan zo’n honderd medewerkers.
Jaanus Murakas, voorzitter Raad van Bestuur E-Piim: “We hebben een lange weg afgelegd en alle medewerkers bij E-Piim zijn erg blij dat we nu de eerste kaas hebben gemaakt. Het gehele traject dat hieraan vooraf ging verliep niet zonder slag of stoot, maar is over het algemeen zonder grote problemen verlopen.”

Nog veel te doen

Randel Veerits, directeur van de zuivelfabriek: “Ik ben erg blij met de vakkundige medewerkers die we tot op heden hebben gevonden voor ons team. Momenteel hebben we de helft van het aantal benodigde vakmensen kunnen werven. De andere helft volgt in het laatste kwartaal van 2023 en het eerste kwartaal van het nieuwe jaar. Er is nog veel werk te doen in de fabriek. Stap voor stap gaan we beginnen met het vergroten van de capaciteit. We starten in eerste instantie in één ploeg en breiden dit uit naar vier ploegen volgend jaar, waarbij we 24 uur per dag operationeel zijn.”

De blije medewerkers van de zuivelfabriek in Estland