Fors meer omzet voor het Franse Savencia

‹ Terug naar overzicht

Fors meer omzet voor het Franse Savencia

Geplaatst op:

Het Franse kaas- en zuivelbedrijf Savencia heeft in 2022 een omzet gerealiseerd van € 6,55 miljard. Dit is 16,8 procent meer dan in het voorafgaande jaar. De toename is het gevolg van hogere verkoopprijzen voor kaas en hogere prijzen voor industriële zuivelproducten op internationale markten.

De verkoop van overige zuivelproducten van Savencia is vorig jaar met 30,9 procent eveneens fors gestegen. Dat komt voornamelijk door een positief prijseffect van de waardering van de noteringen van industriële producten, zoals boter en poeder. Ook de prijsverhogingen die nodig zijn om de inflatie te dekken spelen een rol.

Kaasverkoop onder druk

Savencia, producent van onder meer de kaasmerken Caprice des Dieux, Tartare en Géramont, haalt op dit moment 58 procent van haar omzet uit kaas (2021: 61,5 procent). De kaasverkoop staat overal onder druk op de Europese markten:  internationale ‘food retailers’ leggen de kaasmerken van Savencia minder vaak in de schappen en consumenten kopen daarnaast minder kaas.

Op buitenlandse markten merkt Savencia tot nu toe weinig van dergelijke problemen. Tegen een ongehoord sterk verstoorde achtergrond heeft Savencia de prijzen kunnen aanpassen, terwijl het bedrijf tegelijkertijd een van de beste melkprijzen aan de melkveehouders in Frankrijk heeft kunnen uitkeren, meldt het kaas- en zuivelbedrijf in een bericht. Savencia maakt op 9 maart de winstcijfers bekend..