Hein Schumacher treedt af als CEO FrieslandCampina

‹ Terug naar overzicht

Hein Schumacher treedt af als CEO FrieslandCampina

Geplaatst op:

Hein Schumacher, CEO van Koninklijke FrieslandCampina N.V. heeft de raad van commissarissen geïnformeerd over zijn intentie het bedrijf per 1 mei 2023 te verlaten. Hij heeft een nieuwe positie geaccepteerd als CEO van Unilever plc.

De raad van commissarissen van FrieslandCampina heeft inmiddels een versneld proces voor de selectie van Hein Schumachers opvolger geïnitieerd om te zorgen voor continuïteit en de realisatie van bedrijfsplannen voor een toekomstbestendig FrieslandCampina.

‘Transformatiefase’

Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “Hein heeft FrieslandCampina succesvol door een belangrijke transformatiefase geloodst. In vaak erg uitdagende omstandigheden leidde hij de onderneming, volledig gefocust op een duurzaam en toekomstbestendig FrieslandCampina. We zien hem met spijt vertrekken en wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe positie.”

Hein Schumacher is in 2014 bij FrieslandCampina gekomen en in 2018 de rol van CEO op zich genomen na drie jaar als Chief Financial Officer te hebben gewerkt. Hij zal tot en met 30 april 2023 actief blijven in zijn rol.

 

Hein Schumacher. Foto FrieslandCampina