Recordinvestering: nieuwe zuivelfabriek Frisian Flag Indonesia geopend

‹ Terug naar overzicht

Recordinvestering: nieuwe zuivelfabriek Frisian Flag Indonesia geopend

Geplaatst op:

De directeur-generaal van de agro-industrie in Indonesië, Putu Juli Ardika, heeft dinsdag 2 juli 2024 de nieuwe zuivelfabriek van FrieslandCampina-dochteronderneming Frisian Flag Indonesia (FFI) in Cikarang, West-Java, ingehuldigd.

Opening van de nieuwe zuivelfabriek van Frisian Flag Indonesia. (Foto: FrieslandCampina)

De bouw van de nieuwe zuivelfabriek heeft een investering van 257 miljoen euro gevergd. Hiermee doet FrieslandCampina een recordinvestering in zijn internationale productienetwerk. Met de nieuwe productielocatie wordt voorzien in de toenemende binnenlandse vraag naar zuivel. In zijn openingstoespraak spreekt de directeur-generaal zijn waardering uit voor FrieslandCampina. Hij merkt op dat deze investering bijdraagt aan de economische groei van Indonesië, het welzijn bevordert en de zelfvoorzienendheid van Indonesië versterkt. De directeur-generaal spreekt de hoop uit dat de investering het vertrouwen van buitenlandse investeerders in Indonesië zal vergroten.

Centrale hub

CEO Jan Derck van Karnebeek: “Deze nieuwe productielocatie zal dienen als centrale hub voor Zuidoost-Azië. Het is een bewijs van onze inzet voor het leveren van betaalbare, hoogwaardige en voedzame zuivelproducten voor de huidige en toekomstige generaties in Indonesië en de regio. Geproduceerd in balans met mens en planeet. Frisian Flag Indonesia ondersteunt hiermee de inspanningen van de overheid om de welvaart in de regio te verbeteren.” Berend van Wel, president-directeur van Frisian Flag Indonesia: “De ingebruikname van de zuivelfabriek in Cikarang betekent een belangrijke mijlpaal voor FrieslandCampina en FFI, waardoor we een prominentere rol kunnen spelen in het verder ontwikkelen van een duurzame Indonesische zuivelsector. Naast het produceren voedzame zuivelproducten voor Indonesische huishoudens minimaliseren we tegelijkertijd onze impact op het milieu.”

Oppervlakte van 35 voetbalvelden

De hele productielocatie beslaat 25,4 hectare, gelijk aan 35 voetbalvelden, en zal dagelijks 400.000 kilogram verse boerderijmelk verwerken. Jaarlijks zal 700 miljoen kilogram aan zuivelproducten worden geproduceerd, met een uitbreidingspotentieel naar 1 miljard kilogram. Gebouwd in lijn met de doelstellingen van het Klimaatplan van FrieslandCampina, zal de productielocatie bijdragen aan een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Groene innovaties zoals biomassaketels, afvalwaterrecycling en een dak met zonnepanelen zullen samen zorgen voor een vermindering van de CO2-uitstoot met 45 procent, een besparing van 22 procent op elektriciteit en 25 procent op waterverbruik. Daarnaast omvatten de vergroeningsinitiatieven onder meer het gebruik van meer dan 55.000 duurzame pallets.