Royal A-ware kondigt overname The Dairy Food Group aan

‹ Terug naar overzicht

Royal A-ware kondigt overname The Dairy Food Group aan

Geplaatst op:

Royal A-ware Food Group heeft de intentie het Belgische familiebedrijf The Dairy Food Group over te nemen. Dit omvat de dagelijkse melkophaling door BMC (Belgian Milk Company) en de bedrijven Eurodesserts, Limelco, Incopack en Incorock. De voorgenomen overname wordt zo snel mogelijk gemeld bij de Europese Commissie.

Luchtfoto Incopack - The Dairy Food Group

De voorgenomen overname is in lijn met de strategie van het Nederlandse familiebedrijf om zijn zuivelactiviteiten in België verder uit te breiden en zijn positie in dit inmiddels tweede thuisland verder te verstevigen. “Na afronding van het overnametraject kunnen we onze melkverwerking in België verder optimaliseren en zo werken aan nog efficiëntere ketens. Daarnaast kunnen we onze klanten een nog breder productportfolio bieden”. aldus Jan Anker, CEO Royal A-ware Food Group.

Groeiambities

The Dairy Food Group ziet door de voorgenomen overname mogelijkheden om groeiambities sneller te realiseren en nieuwe werkgelegenheid te creëren. ‘Wij zijn verheugd dat we onderdeel worden van de Royal A-ware Food Group. Met deze stap kunnen we bijvoorbeeld de verduurzaming van onze activiteiten versneld doorvoeren. Royal A-ware streeft als familiebedrijf dezelfde waarden na als wij en is daardoor een perfecte match.’, licht Nathalie Nijs, CEO The Dairy Food Group, verder toe. De voorgenomen overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. Het streven is de transactie voor het einde van 2024 af te ronden.