St. Paul wil Koninklijke ERU overnemen

‹ Terug naar overzicht

St. Paul wil Koninklijke ERU overnemen

Geplaatst op:

St. Paul, een toonaangevende speler op de internationale (smelt)kaasmarkt, kondigt de overname van Koninklijke ERU aan. Onder voorbehoud van goedkeuring door marktautoriteit ACM.

De overname – waarmee de aandeelhouders van beide bedrijven hebben ingestemd – volgt op de strategische samenwerking die in juni 2023 is aangegaan. St. Paul spreekt van een belangrijke mijlpaal, omdat het bedrijf verwacht zijn positie als marktleider in de (smelt)kaasmarkt te kunnen versterken. Sinds vorig jaar hebben Koninklijke ERU en St. Paul de smeltkaasactiviteiten van Kasi Food, voorheen onderdeel van de Lekkerkerker Food Group te Lopik, overgenomen en geïntegreerd in Woerden en Sint Jansteen. Het personeel van Kasi Food, dat door de overgang van de onderneming in dienst is getreden bij Koninklijke ERU, werkt momenteel vanuit de Koninklijke ERU-vestiging in Woerden.

Aandelen

St. Paul is voornemens  alle aandelen in het kapitaal van ERU Group B.V. over te nemen. De overname dient nog te worden goedgekeurd door de Nederlandse marktautoriteit ACM (Autoriteit Consument en Markt). De overname van Koninklijke ERU door St. Paul creëert een krachtige alliantie die een breed scala aan (smelt)kaasbereidingen zal produceren voor de consumentenmarkt. Ook buitenreclame in al haar vormen en de voedingsmiddelenindustrie behoren tot de speerpunten. Deze diversificatie stelt St. Paul in staat zijn marktleiderschap te versterken en te anticiperen op de dynamische eisen van verschillende marktsegmenten. Dieter Kuijl, CEO van St. Paul, benadrukt de ambitie achter deze overname: “Met deze historische stap wordt St. Paul de grootste (smelt)kaasproducent in de Benelux.”

Gezamenlijke krachten

Koninklijke ERU, opgericht in 1824 en bekend om zijn kwaliteit smeerkazen, ziet in deze overname de potentie om de positie in de markt te versterken en het productportfolio te optimaliseren. Maurits Sandberg, CEO van Koninklijke ERU, dat in 2024 zijn 200-jarig bestaan viert, geeft aan: “De gezamenlijke krachten van St. Paul en Koninklijke ERU zullen resulteren in een breed scala aan hoogwaardige (smelt)kaasbereidingen. We zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden om onze merken verder te laten groeien en nieuwe markten te verkennen.” Met deze overname versterken St. Paul en Koninklijke ERU hun posities in de markt en blijven ze gezamenlijk streven naar efficiëntie, kwaliteit en groei in de (smelt)kaasindustrie.

 

Dieter Kuijl, CEO St. Paul. Foto: St. Paul