Vreugdenhil produceert nu ook geitenmelkpoeder in Putten

‹ Terug naar overzicht

Vreugdenhil produceert nu ook geitenmelkpoeder in Putten

Geplaatst op:

Vreugdenhil Dairy Foods produceert vanaf nu ook geitenmelkpoeder in zijn specialiteitenfabriek in Putten. De poeders zijn vooralsnog bestemd voor de Aziatische en Amerikaanse markt. De kaas- en kindervoedingsindustrie zorgt daar voor de verwerking van de geitenmelkpoeder. De geitenmelk koopt Vreugdenhil voorlopig aan bij partners in Nederland, zodat gebouwd kan worden aan een relatie met de klanten en het volume.

Vreugdenhil Dairy Foods heeft de fabriek in Putten een jaar geleden gekocht en daar sinds april 2022 in geïnvesteerd om de kwaliteit op het juiste niveau te brengen. De fabriek leent zich bijzonder goed voor de productie van speciale producten, vanwege de grootte van de droogtorens. De grootste toren kan zo’n 1.000 kilogram per uur produceren en de kleinste 50 tot 100. Geitenmelk is licht verteerbaar doordat het eiwit een andere samenstelling heeft dan koemelk. Dat maakt het product met name populair in Aziatische landen. De productie van geitenmelkpoeder stelt dan ook hoge eisen aan hygiëne en reiniging van de machines omdat het product vrij moet zijn van koemelk.

Opschalen

Na een aanzienlijke testperiode draait de fabriek in Putten vanaf nu commercieel. Directeur Business Development Patrick Besten: “Naast geitenmelk gaan we ook biologische melk verwerken en kijken we naar mogelijkheden om op planten gebaseerde producten te verwerken. De schaal van de fabriek leent zich bij uitstek voor het ontwikkelen van nieuwe producten, die vervolgens opgeschaald kunnen worden naar onze grotere fabrieken in Gorinchem of Scharsterbrug.”

Foto ter illustratie. Foto: Vreugdenhil Dairy Foods