AgroZorgwijzer introduceert Mentale Fitheidstest

‹ Terug naar overzicht

AgroZorgwijzer introduceert Mentale Fitheidstest

Geplaatst op:

AgroZorgwijzer en het Trimbos-instituut introduceren de Mentale Fitheidstest. Hiermee kan een agrarisch ondernemer zelf zijn mentale fitheid testen. De test is een manier om erachter te komen wat goed gaat en waar aandacht aan kan worden besteed om mentaal weerbaarder te zijn. 

De test van de zorgwijzer is bestemd voor mensen van 16 jaar en ouder en bestaat uit 21 onlinevragen die beantwoord moeten worden met ‘helemaal oneens’ tot ‘helemaal eens’. Denk aan vragen over piekeren, opkomen voor jezelf en tijd voor ontspanning. Invullen kan anoniem en kost zo’n 5 minuten. 

Niet voor psychische klachten

Na de test krijgt de invuller direct de uitslag. Deze kan hij per mail naar zichzelf sturen. De test is niet bedoeld om psychische klachten op te sporen en aan te pakken. 

AgroZorgwijzer voor agrarische ondernemers

Agrarische ondernemers die behoefte hebben aan meer ondersteuning kunnen via het Verwijsschema op www.agrozorgwijzer.nl passende hulp vinden. 

AgroZorgwijzer wordt mogelijk gemaakt door ZuivelNL, NZO, Zorg om Boer en Tuinder, LTO Nederland, Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren, ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.