Amsterdam Ingredients stuurt richting een hogere omzet

‹ Terug naar overzicht

Amsterdam Ingredients stuurt richting een hogere omzet

Geplaatst op:

Amsterdam Ingredients, gericht op de handel in zuiveleiwitten, realiseerde in 2021 een jaaromzet van circa € 13 miljoen. Voor dit jaar wordt naar verwachting ongeveer € 20 miljoen omzet behaald.  

Terence Molnár en Tijmen Fikse van Amsterdam Ingredients. (Foto: Ivo Hutten)

Het bedrijf werd bijna vijf jaar geleden opgezet door Terence Molnár en Tijmen Fikse. Beiden werkten voorheen voor handelsbedrijf Havero Hoogwegt. De twee jonge ondernemers houden zich bezig met de handel, productie en distributie van op maat gemaakte speciaalpoeders voor afnemers in de food- en feedindustrie. 

Amsterdam Ingredients Europees actief

De producten die de Amsterdamse onderneming levert worden gemengd bij Jonker & Schut in Barneveld en Docomar in Veenendaal. De analyses en douaneafhandeling vinden, net als de transportactiviteiten, extern plaats.

De producten van het handelsbedrijf worden afgezet in de voedingsindustrie, zoals onder andere producenten van kaas en ijs. De klanten zijn te vinden in landen in heel Europa.

Circumilk: zuivelafval wordt energie 

Beide ondernemers halen daarnaast met het bedrijf Circumilk afgekeurde partijen zuivel op bij de leveranciers en maken die vervolgens geschikt voor energieproductie. Circumilk heeft een exclusieve samenwerking met Suez, een van Europa’s grootste afvalverwerkers. Suez sluit contracten met grote Nederlandse voedingsbedrijven over de totale afvalstroom. Het onderdeel ‘zuivelproducten’ wordt vervolgens ondergebracht bij Circumilk.