Appelmerk Kanzi stapt in zuivelsegment met Kanzi Kwark 

‹ Terug naar overzicht

Appelmerk Kanzi stapt in zuivelsegment met Kanzi Kwark 

Geplaatst op:

Kanzi maakt zijn entree in het zuivelschap en introduceert Kanzi Kwark in twee smaakvarianten: appel en appel en kaneel. Vanaf 3 oktober zijn de nieuwe zuivelproducten verkrijgbaar bij 190 Jumbo-vestigingen en online via Jumbo.com. 

Kanzi Kwark onderscheidt zich volgens de producent door de traditionele en kleinschalige manier van produceren. De boerenkwark wordt op een Brabantse familieboerderij gemaakt van verse weidemelk en Kanzi-appels van Nederlandse bodem.

Kwark van appelmerk Kanzi 

De nieuwe kwark wordt gepositioneerd als een bron van voedzame eiwitten en vetten, aldus Helen Schoots, brandmanager bij FruitMasters Groep. “De combinatie van romige boerenkwark van de boerderij met vers fruit van de teler is kenmerkend voor het nieuwe zuivelproduct. De friszoete smaak van Kanzi-appels komt daarbij duidelijk naar voren. De appels zijn niet gepureerd, maar in stukjes toegevoegd. Beide Kanzi Kwark-smaken bevatten 20 procent fruit.”

Lokale oogst

De appels voor de kwark komen rechtstreeks van Nederlandse telers. In de Betuwe liggen de fruitboomgaarden waar de Kanzi-appels met de hand worden geplukt. De appels uit dit gebied worden geroemd om de friszoete smaak en sappig vruchtvlees.

De kwark wordt geproduceerd bij de zuivelmakerij op landgoed Ten Vorsel in Bladel. De 125 koeien lopen in een unieke vrijloopstal, waarvan er slechts vier in Nederland zijn. Dit stalconcept zorgt er voor dat de koeien ruim tweehonderd dagen per jaar, minimaal zes uur per dag in de wei lopen. Het product heeft daarom twee keurmerken verdiend, die van ‘Weidemelk’ en ‘Echte Boerderijzuivel’.

Zuivelsegment

“Met de introductie van Kanzi Kwark boren we een nieuw segment aan”, zegt Schoots. “We zijn superenthousiast over de kwark! Hoe mooi is het dat we onze fruitteler hebben verbonden met onze boerin. Met een smaakvolle boerenkwark vol puur Nederlands fruit als resultaat. Daar zijn we best wel trots op.”