Arla Foods Ingredients gaat innoveren in nieuw onderzoekscentrum

‹ Terug naar overzicht

Arla Foods Ingredients gaat innoveren in nieuw onderzoekscentrum

Geplaatst op:

Arla Foods Ingredients heeft in Nr Vium in Denemarken een nieuw onderzoekscentrum in gebruik genomen. Het zuivelbedrijf wil er nieuwe producten ontwikkelen binnen een breed scala aan zuivel- en wei-ingrediënten. 

De nieuwe onderzoekslocatie heeft een totale oppervlakte van 9.000 m2. Er komen bijna honderd wetenschappers en technici te werken. De medewerkers kunnen er onder andere gebruik maken van laboratoria voor klinische proeven en een proeffabriek. 

Innovatie bij Arla Foods Ingredients

Het nieuwe Innovation Center in Nr Vium is een volgende stap in innovatie van Arla. In 2017 opende het zuivelbedrijf het eerste innovatiecentrum in Aarhus, Denemarken. Dit Arla Innovation Center (AIC) is actief in de ontwikkeling van retail- en foodserviceproducten, nieuwe productietechnologieën en het verbindt wetenschappers, klanten en consumenten. Het nieuwe innovatiecentrum in Nr Vium  richt zich daarentegen op gespecialiseerde producten en ingrediënten binnen zuivel en wei.

Voortgaande groei

Arla Foods sloot vorig jaar af met een hogere omzet van haar strategische merken. De zuivelonderneming zette de groei van de afgelopen jaren voort, ondanks een daling in foodservice vanwege de coronapandemie.

Zeven landen

Arla Foods is een internationale zuivelcoöperatie met 9.400 melkveehouders in zeven landen: Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België en Luxemburg. Arla Foods is de grootste producent van biologische zuivel in de wereld en is ook in Nederland marktleider.