Arla Foods laat medewerkers zich (door)ontwikkelen

‹ Terug naar overzicht

Arla Foods laat medewerkers zich (door)ontwikkelen

Geplaatst op:

Arla Foods in Nijkerk is met het project ‘Leren en ontwikkelen in de Foodvalley’ en Food Academy Nijkerk gestart met een programma voor haar leidinggevende medewerkers. 

medewerkers Arla foodsHet programma is gericht op het (door)ontwikkelen van leiderschapskills en effectieve communicatie in (duurzame inzetbaarheid) gesprekken met personeel. De zuivelcoöperatie wil leidinggevenden met het programma ondersteunen in hun eigen ontwikkeling. 

Duurzame inzetbaarheid medewerkers

Vanuit de zuivel-cao wordt duurzame inzetbaarheid van medewerkers gestimuleerd door een DI-budget voor iedere medewerker. Dit budget kunnen zij naar wens inzetten voor diverse cursussen.

Arla Foods is een van de foodbedrijven die zijn aangesloten bij Food Academy Nijkerk. De academy biedt mbo-opleidingen aan jongeren en zijinstromers. De organisatie wordt bestuurd door food- en foodgerelateerde bedrijven en werkt samen met partners vanuit het onderwijs en de overheid.

Ontstaan Food Academy Nijkerk

Arla Foods in Nijkerk begon twee jaar geleden samen met andere lokale voedingsbedrijven waaronder Bieze Food Group, Epos Specerijen, Struik, Storteboom en Van Delft Biscuits met de Food Academy Nijkerk (FAN). Voedingsbedrijven in de regio Nijkerk hebben met name moeite om personeel te vinden voor functies in de sectoren techniek en logistiek. Met name vacatures voor procesoperators zijn moeizaam te vervullen.