Arla begint Food Academy Nijkerk

‹ Terug naar overzicht

Arla begint Food Academy Nijkerk

Geplaatst op:

Arla Foods in Nijkerk begint samen met andere lokale voedingsbedrijven waaronder Bieze Food Group, Epos Specerijen, Struik, Storteboom en Van Delft Biscuits, de Food Academy in Nijkerk.

Food Academy NijkerkDe nieuwe opleiding is opgezet op initiatief van de voedingsbedrijven die in de krappe arbeidsmarkt moeite hebben om aan personeel te komen. De opleiding wordt ondergebracht bij onderwijsinstelling Aeres en moet in het nieuwe jaar van start gaan, meldt De Gelderlander.

Food Academy Nijkerk start met werk- en leertraject

De Food Academy Nijkerk start in het aanstaande schooljaar met een werk- en leertraject. Dat betekent dat leerlingen aan het werk zijn en gemiddeld een dag per week naar school gaan. Dit traject wordt het schooljaar daarop uitgebreid met een dagopleiding.
Studenten kunnen tijdens hun opleiding bij de verschillende betrokken bedrijven meelopen. Ze hoeven niet voor een bedrijf te kiezen, maar kunnen ook rouleren om te ontdekken welk bedrijf het beste bij hen past.

Voedingsbedrijven regio Nijkerk

Voedingsbedrijven in de regio Nijkerk hebben met name moeite om personeel te vinden voor functies in de sectoren techniek en logistiek. Met name vacatures voor procesoperators zijn moeizaam te vervullen.