Arla Foods werkt samen met Nigeriaanse overheid

‹ Terug naar overzicht

Arla Foods werkt samen met Nigeriaanse overheid

Geplaatst op:

Arla Foods heeft met de Nigeriaanse overheid een nieuwe overeenkomst afgesloten voor samenwerking op zuivelgebied. Het bedrijf wil de lokale productie helpen ontwikkelen en tegelijkertijd producten verkopen in het land.

 

Beide partijen hebben, na een jarenlange samenwerking, onlangs een overeenkomst getekend om ook de komende vijf jaar hun inspanningen voort te zetten en de Nigeriaanse zuivelsector verder te ontwikkelen. De ondertekening heeft plaatsgevonden in het Arla Innovation Centre in het Deense Århus. Dit in aanwezigheid van een delegatie van het Nigeriaanse Federale Ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, onder leiding van dr. Ernest A. Umakhihe, en vertegenwoordigers van Arla Foods.

Lokale zuivelsector ontwikkelen

In de nieuwe overeenkomst verbinden de partijen zich om de lokale zuivelsector te ontwikkelen door coöperatieve bedrijfsstructuren tussen nomadische herders te bevorderen. Daarnaast onderzoeken zij mogelijkheden voor het aanbieden van opleiding en kennisdeling. Bovendien willen ze de productontwikkeling voortzetten en zich richten op duurzaamheid en het creëren van werkgelegenheid. Kortom: betere bestaansmiddelen voor lokale melkveehouders. “De Nigeriaanse zuivelsector heeft een groot potentieel en de combinatie van een ondernemende Nigeriaanse mentaliteit, een groeiende economie en onze expertise op het gebied van melkveehouderij maakt dit een vruchtbare samenwerking voor alle betrokkenen,” zegt senior directeur en hoofd van Arla Nigeria Peder Pedersen.

Langdurige partnerschappen

De Nigeriaanse overheid en Arla Foods zijn in 2016 voor het eerst een formeel partnerschap aangegaan. “Het ondertekenen van een nieuwe vijfjarige overeenkomst met Arla Foods biedt veel kansen voor de Nigeriaanse zuivelindustrie. Intussen blijven we onze sector ontwikkelen door achterwaartse integratie te onderzoeken en te leren van een toonaangevende speler als Arla Foods”, zegt dr. Ernest A. Umakhihe. Naast de samenwerking met de Nigeriaanse overheid is Arla Foods ook betrokken bij verschillende andere zuivelontwikkelingsprojecten in het land. Voorbeelden hiervan zijn trainingssessies voor lokale boeren om de productie en kwaliteit van hun melkpool te maximaliseren. Verder is de opening ophanden van een ultramoderne, door Arla aangedreven boerderij in de staat Kaduna.

 

 

 

Dr. Ernest A. Umakhihe van het Federale Ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling (links) en Peder Pedersen, senior directeur en hoofd van Arla Nigeria.