Arla tekent overnameakkoord met Volac wei-voedingsbedrijf

‹ Terug naar overzicht

Arla tekent overnameakkoord met Volac wei-voedingsbedrijf

Geplaatst op:

Arla Foods Ingredients heeft de overeenkomst ter overname van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Volac groep recent getekend. Het gaat om een Welsh bedrijf dat is gespecialiseerd in het omzetten van wei in ingrediënten voor sportvoeding. Bijproducten worden verkocht voor gebruik in voeding dierenvoeding.

De overname wordt naar verwachting later dit jaar afgerond wanneer alle noodzakelijke toestemmingen verkregen zijn. De acquisitie speelt een significante rol in de toekomstplannen van Arla Foods Ingredients. Volacs fabriek in Felinfach wordt beschouwd als een mondiale productiehub en de hoeksteen van een verbeterd product dat goed presteert in de gezondheids- en voedingssectoren.

Logische stap

Voor Volac is het een logische stap in de evolutie van het familiebedrijf. En een springplank naar de optimale ontwikkeling van het weivoedingsbedrijf en de overgebleven dierenvoedingsafdeling. Luis Cubel, Group, vicepresident en directeur van Arla Foods Ingredients: “Onze bedrijven committeren zich beide aan het wereldwijd helpen van ondernemingen die het volledige potentieel van wei willen benutten. We zijn enthousiast over de kansen die dat biedt.” James Neville, mede-eigenaar van Volac: “Het was cruciaal een partner te kiezen die de juiste waarden en expertise heeft. Arla heeft de ambitie en de kennis om onze business naar het volgende niveau te brengen.”

Wei-verwerkingsfabriek in Felinfach, Wales. Foto: Arla Foods