Ausnutria mag de Amerikaanse markt verder op

‹ Terug naar overzicht

Ausnutria mag de Amerikaanse markt verder op

Geplaatst op:

De internationaal opererende Nederlandse zuivelonderneming Ausnutria krijgt toegang tot de Amerikaanse markt met Kabrita Zuigelingenvoeding. De Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) heeft haar onderzoek naar de op geitenmelk gebaseerde zuigelingenvoeding voltooid.

Kabrita’s geitenmelk-zuigelingenvoeding is de eerste Europese zuigelingenvoeding die voldoet aan de voedings- en veiligheidseisen van de FDA en zal de beschikbaarheid van zuigelingenvoeding in het hele land vergroten, aldus de FDA in een verklaring. Ausnutria, met meer dan 75 jaar expertise en ervaring in zuigelingenvoeding wereldwijd, heeft aangekondigd dat zijn merk Kabrita, op geitenmelk gebaseerde zuigelingenvoeding (0-12 maanden), naar verwachting januari volgend jaar beschikbaar komt in de Verenigde Staten.

Veilig

Zuigelingenvoeding is een essentieel product dat de enige voedingsbron is voor veel Amerikaanse baby’s in de Verenigde Staten. Bovendien is daar volgens de FDA behoefte aan versterking en verbreding van het Amerikaanse aanbod. Een recente wetenschappelijke studie die voldoet aan de vereisten van de FDA, heeft aangetoond dat Kabrita zuigelingenvoeding veilig is, goed wordt verdragen en resulteert in een vergelijkbare groei bij baby’s (J Pediatr Gastroenterol Nutr. 8/01/22). In deze studie is Kabrita vergeleken met koemelkvoeding, met als referentiegroep pasgeborenen die borstvoeding kregen.

Wereldwijd nummer één

Het Nederlandse Kabrita is wereldwijd het nummer één merk voor zuigelingenvoeding op basis van geitenmelk en is al verkrijgbaar in meer dan 35 landen. Met de FDA-goedkeuring van Kabrita zuigelingenvoeding, breidt het merk Kabrita uit in de Verenigde Staten. Kabrita peutermelk is al sinds 2014 op de Amerikaanse markt verkrijgbaar.
Jeroen Kiers, CEO Ausnutria B.V.: “Ik kan niet trotser zijn op mijn team dan nu. Dit is een ongelooflijk bijzondere prestatie. Het resultaat van jarenlange toewijding aan dat ene doel. Na hard werken in een multidisciplinaire samenstelling is het gelukt en staan we binnenkort op de Amerikaanse schappen met onze fantastische zuigelingenvoeding Kabrita. De aanhouder wint. Een volgend hoofdstuk voor Ausnutria.”

Foto: Ausnutria