B Corp-certificaat nu ook voor Danone-dochter Nutricia Nederland

‹ Terug naar overzicht

B Corp-certificaat nu ook voor Danone-dochter Nutricia Nederland

Geplaatst op:

Nutricia Nederland heeft het B Corp-certificaat behaald. Het bedrijf voegt zich met het certificaat bij de andere onderdelen van moederbedrijf Danone, waaronder  Danone Essential Dairy & Plant-based en Alpro. 

B-Corp certificaat Nutricia DanoneNutricia Nederland gebruikt de uitkomsten van de B Corp-impactbeoordeling om de plannen voor verdere verbetering van zijn sociale en milieu-impact uit te werken. 

B Corp-multinational

Danone wil al zijn bedrijven wereldwijd voor 2025 laten certificeren. De erkenning versterkt tevens de ambitie van Danone om medio 2030 een van de eerste B Corp-multinationals ter wereld te worden. Op dit moment zijn reeds twintig onderdelen van Danone wereldwijd B Corp-gecertificeerd. Ze vertegenwoordigen gezamenlijk meer dan 30 procent van de wereldwijde omzet.

Om de B Corp-certificering te kunnen behalen heeft Danone Nederland een uitgebreide audit doorlopen op basis van strenge sociale en milieunormen. Een minimum van 80 punten is vereist voor certificering. Danone Dairy Nederland is met een score van 89,4 punten onderdeel van de B Corp-beweging geworden. 

Inclusieve, duurzame economie

Er zijn wereldwijd meer dan 3.000 bedrijven B Corp-gecertificeerd, waaronder een kleine zeventig in Nederland. Gecertificeerde B-Corporaties zijn bedrijven met winstoogmerk die de kracht van het bedrijfsleven benutten om een meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen. De bedrijven voldoen aan de hoogste geverifieerde normen van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordingsplicht. Kijk hier voor meer informatie over B Corp.