Belgische voedselbanken ontvangen 20.000 zuivelproducten

‹ Terug naar overzicht

Belgische voedselbanken ontvangen 20.000 zuivelproducten

Geplaatst op:

FrieslandCampina België heeft 20.000 Campina- en Cécémel-zuivelproducten geschonken aan de Belgische Federatie van Voedselbanken. Hierdoor kunnen duizenden gezinnen geholpen worden. 

Bijna 200.000 Belgen per maand zijn genoodzaakt een voedselpakket op te halen om te kunnen overleven. Dit is een stijging van 15 procent in vergelijking met 2019. De coronacrisis duwt meer en meer mensen in armoede.

Reden schenking aan voedselbanken

FrieslandCampina België deed de schenking aan de voedselbanken in het kader van Wereldvoedseldag. “We ondersteunen op regelmatige basis de Belgische voedselbanken omdat we vinden dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om voedzaam en gevarieerd te kunnen eten”, zegt Jeroen Van de Broek, managing director bij FrieslandCampina België. “Overeenkomstig met onze bedrijfsdoelstelling ‘nourishing by nature’ is één van de belangrijkste vragen die we ons voortdurend stellen: hoe zorgen we ervoor dat de groeiende wereldbevolking in 2050 voedzaam en betaalbaar kan eten? 

Zuivel past in voedingspatroon

“En”, vervolgt Van de Broek, “hoe doen we dit zo duurzaam mogelijk, met respect voor de biodiversiteit en ecosystemen, én mits een faire prijs voor onze melkveehouders? Zuivel bevat van nature essentiële voedingsstoffen waaronder eiwitten, calcium en vitamines, en past dus zeker in een duurzaam voedingspatroon. Onze melkveehouders en medewerkers werken elke dag intensief samen om zoveel mogelijk mensen te voorzien van onze voedzame melkproducten.”