BioKennisWeek onlinevervanging voor Biobeurs 2021

‹ Terug naar overzicht

BioKennisWeek onlinevervanging voor Biobeurs 2021

Geplaatst op:

De Biobeurs 2021 schakelt om naar het online-event BioKennisWeek. Dat wordt gehouden van 18 tot en met 22 januari 2021. Het kennisoverdrachtplatform vervangt de jaarlijkse Biobeurs in Zwolle, die in dezelfde week gehouden zou worden.

logo biobeurs biokennisweekBionext, de organisatie van de Biobeurs, verwacht dat gezien de huidige omstandigheden rond het coronavirus, de Biobeurs niet op een verantwoorde manier kan plaatsvinden. 

Met de BioKennisWeek wil de organisatie in 2021 een onlineplatform bieden waarbij kennisoverdracht en online-ontmoeting vooropstaan. De fysieke Biobeurs schuift door naar 2022. 

Doel BioKennisWeek

Het doel van deze week is om de biologische sector te verbreden, te verdiepen en te verbinden. “In deze onlineweek willen we de biologische sector bij elkaar brengen en kennis delen”, legt Bionext-directeur Michaël Wilde uit. “Hiervoor wordt er met veel zorg gewerkt aan een zeer interessant kennisprogramma. Daarnaast is het belangrijk om nieuwe partijen te interesseren voor en te informeren over biologisch. Daar is een onlineplatform natuurlijk uitermate geschikt voor. We gaan er dan ook van uit dat het bereik met deze week groter zal zijn dan ooit. Hoe deze week er precies uit gaat zien weten we nu nog niet. Daar gaan we in de komende weken invulling aan geven.”

Met partners uit hele keten 

Bionext organiseert de BioKennisWeek in samenwerking met met partners uit de hele keten en vele aanverwante partijen. Samen gaan ze op zoek naar oplossingen voor uitdagingen op het gebied van groei in biologisch, klimaat, gezondheid en verdere verduurzaming.

Voorstellen voor bijdragen, bijvoorbeeld onlineworkshops,  kunnen tot en met 30 oktober worden gemeld via de Biobeurs-website.