Chinees-Nederlands zuivelcentrum geïntegreerd in Jingwa Centre

‹ Terug naar overzicht

Chinees-Nederlands zuivelcentrum geïntegreerd in Jingwa Centre

Geplaatst op:

Het Chinees-Nederlands zuivelcentrum (Sino-Dutch Dairy Development Centre) is sinds 1 januari  geïntegreerd in Jingwa Science & Technology Innovation. Onder de naam China International Dairy Development Centre (CIDDC) worden de taken van het Chinees-Nederlandse zuivelcentrum overgenomen en wordt verder gebouwd  aan een breder internationaal zuivelsamenwerkings- en ontwikkelingsplatform.

Het Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) is in 2013 opgericht door FrieslandCampina, Wageningen University & Research en China Agricultural University, met als doel het kwaliteits- en veiligheidssysteem van de hele Chinese zuivelketen te bevorderen. Dit initiatief is destijds toegejuicht door de Chinese zuivelindustrie, die het Nederlandse innovatiemodel altijd heeft gezien als referentie voor de Chinese zuivelmanagementafdelingen en wetenschappelijke en technologische medewerkers.

‘Vereerd’

Professor Li Sheng Li (China Agriculture University), directeur SDDDC: “Het Jingwa Science & Technology Innovation Centre is vereerd om de nalatenschap van het Sino Dutch Dairy Development Centre te kunnen integreren in ons nieuwe zeer geavanceerde Campus en Expertise Centre. We kijken ernaar uit  voort te bouwen en de Chinese zuivelsector nog verder te ontwikkelen.”

Beide zuivelcentra zullen elkaar aanvullen in de zoektocht naar duurzamere en efficiëntere productiesystemen: “De SDDDC heeft duidelijk de status van denktank bereikt, de reis die we de afgelopen negen jaar hebben gemaakt is een mooi voorbeeld van waar samenwerking in een sector laat zien hoeveel je kunt bereiken door krachten te bundelen”, aldus Kees de Koning (Wageningen University & Research), voorzitter van de stuurgroep en de adviesraad van SDDDC.

Enorme uitdaging

Jeroen Elfers, directeur zuivelontwikkeling en melkstromen bij FrieslandCampina, voegt toe: “We zijn trots en vol vertrouwen dat de CIDDC het waardevolle werk van de SDDDC zal voortzetten. Als mensheid staan ​​we voor een enorme uitdaging om de snelgroeiende wereldbevolking te voeden en tegelijkertijd onze planeet te behouden voor volgende generaties. Samenwerkingen als deze zijn essentieel om deze uitdagingen aan te gaan. Daarom blijft FrieslandCampina partner.”

Het China International Dairy Development Centre (CIDDC) gaat talenten voor de zuivelindustrie opleiden en leveren, de Chinese overheid voorzien van deskundig advies en het industriebeleid en systeemoptimalisatie ondersteunen. Verder zal het CIDDC experts en kennis leveren aan Chinese ondernemingen om uitdagingen voor de sector op te lossen en bij te dragen aan de revitalisering en start van de Chinese zuivelindustrie.