Chocomel komt met plantaardige variant

‹ Terug naar overzicht

Chocomel komt met plantaardige variant

Geplaatst op:

FrieslandCampina brengt Chocomel Plant-based op de markt. Het merk komt daarmee tegemoet aan de groeiende vraag naar plantaardige producten. De plantaardige variant is gemaakt op basis van cashewnoot en erwt. De drank is vanaf nu verkrijgbaar bij Picnic en vanaf half oktober bij alle supermarkten. 

De lancering van Chocomel Plant-based is een grote stap voor het merk vanwege de uitdaging om trouw te blijven aan de smaak van Chocomel sinds 1936. Chocomel testte dranken op basis van verschillende plantaardige ingrediënten en legde deze voor aan een smaakpanel. Een basis van cashewnoot en erwt bleek de juiste formule: 97 procent van het smaakpanel gaf na het proeven aan dat het product voldoet aan de verwachtingen. 

Chocomel speelt in op wens

“We komen graag tegemoet aan de wens van veel consumenten om zuivel en plantaardige producten naast elkaar te gebruiken”, zegt Dustin Woodward, managing director FrieslandCampina Nederland. “Als voedingsbedrijf met een sterke kern in zuivel versterken we daarom ook ons plantaardige assortiment. Na een intensief testproces is het ons gelukt om voor de bekende smaak van Chocomel een perfecte plantaardige formule te ontwikkelen.”

Zuivel en plantaardig assortiment

FrieslandCampina maakt naast producten van melk ook producten die afkomstig zijn van plantaardige ingrediënten als het daarmee voorziet in de behoefte van de consument voor zowel professioneel als thuis. Deze producten zijn verkrijgbaar onder verschillende merken. Zo lanceerde Friesche Vlag eerder dit jaar Barista Haver, een opschuimbare haverdrank gemaakt van 100 procent plantaardige ingrediënten.