Danone krijgt internationaal distributiecentrum aan A73

‹ Terug naar overzicht

Danone krijgt internationaal distributiecentrum aan A73

Geplaatst op:

Danone wil op bedrijventerrein Laarakker aan de A73 een nieuw internationaal distributiecentrum openen. Het dc komt te staan in Cuijk, naast de nieuwe fabriek die de zuivelproducent in 2019 opende ter vervanging van de oude fabriek van Nutricia. 

Het pand van 56.000 m2, dat werkgelegenheid zal bieden aan ongeveer honderd mensen, levert aan retail en de zorg en exporteert producten naar meer dan tachtig landen. De locatie moet eind dit jaar operationeel worden. Danone huurt het dc van VolkerWessels Logistics Development. 

Dc Danone wordt ‘Very Good’

Bouwbedrijf Systabo, eveneens onderdeel van VolkerWessels, gaat het distributiecentrum bouwen. Het dc moet het Very Good-label van Breeam krijgen waarmee de zuivelproducent tegemoet komt aan zijn CO2-neutrale ambities. De beoordelingsmethode van Breeam bij de bouw van nieuwe distributiecentra gaat uit van energieneutrale en het streven naar gasloze panden. Het duurzaamheidscertificaat dat wordt verleend varieert van een tot vijf sterren (outstanding).

Babyvoeding

Nutricia produceert in de nieuwe melkpoederfabriek naast het nieuwe dc een assortiment babyvoeding in zeshonderd verschillende producten, bestemd voor wereldwijde export. Danone gaat zich tevens samen met het Japanse zuivelconcern Meiji richten op de productie van babyvoeding in tabletvorm. Daarvoor wordt in Nederland het bedrijf Meiji Food Europa opgericht. De tabletten babyvoeding worden onder de merknaam van Danone op de Europese markt verkocht. Ze zijn vanaf dit jaar verkrijgbaar via speciale distributiekanalen.