David Cutter nieuwe chief supply chain officer bij FrieslandCampina

‹ Terug naar overzicht

David Cutter nieuwe chief supply chain officer bij FrieslandCampina

Geplaatst op:

De raad van commissarissen van FrieslandCampina heeft David Cutter benoemd tot chief supply chain officer en lid van de executive board. David Cutter heeft ervaring en deskundigheid op het gebied van supplychainmanagement, opgedaan in ruim dertig jaar waarin hij werkzaam was binnen het wereldwijde leveringsnetwerk van grote bedrijven als PMI, SC Johnson en Diageo. 

David Cutter.

Cutter werkte bij de laatstgenoemde onderneming meer dan zestien jaar in leidinggevende functies over de hele wereld en de laatste vijf jaar bekleedde hij de functie van president Global Supply & Procurement. Deze functie combineerde hij met de rol van chief sustainability officer. Bij Diageo was hij lid van het executive committee en werkte hij nauw samen met klanten en leveranciers van verpakkingen- en landbouwproducten.

David Cutter in executive board

Cutter is nu tevens lid van de executive board van FrieslandCampina. De executive board van het zuivelconcern bestaat verder uit Hein Schumacher (chief people officer), Hans Janssen (chief financial officer), Geraldine Fraser (chief people officer) en Roel van Neerbos (president FrieslandCampina Food & Beverage). De executive board van Koninklijke FrieslandCampina is verantwoordelijk voor het beleid en de operationele gang van zaken binnen de onderneming en daarmee de realisatie van de doelstellingen, de strategie, de ontwikkeling van de resultaten en de voor de onderneming relevante maatschappelijke aspecten van ondernemen. 

Wet- en regelgeving

De executive board is verder verantwoordelijk voor het naleven van wet- en regelgeving, het beheersen van de risico’s verbonden aan de ondernemingsactiviteiten en voor de financiering van de vennootschap. De executive board bespreekt de interne risicobeheersings- en controlesystemen met de raad van commissarissen en de auditcommissie. 

Lees ook: FrieslandCampina focust op reduceren, niet op compenseren

De executive board richt zich bij het vervullen van zijn taak op langdurige waardecreatie voor de vennootschap en de daarmee verbonden ondernemingen en formuleert een daarbij passende strategie. De executive board legt over zijn beleid verantwoording af aan de raad van commissarissen. 

De raad van commissarissen benoemt de leden van de executive board voor een termijn van maximaal vier jaar.