‹ Terug naar overzicht

De Fryske haalt in twee dagen € 750.000 groeifinanciering op

De Fryske haalt in twee dagen € 750.000 groeifinanciering op

Geplaatst op:

De ‘sharefunding’-actie van kaasmaker De Fryske is geslaagd. Het doel van € 750.000 is zeer snel bereikt: binnen twee dagen na de publicatie op groen ‘sharefunding’-platform Broccoli.

De Fryske merkt aan alles dat de tijd rijp is voor duurzame, vogelvriendelijke kaas. Niet alleen aangesloten boeren, maar ook consumenten geloven in de missie van de kaasmaker: het duurzaam veranderen van het zuivelsysteem. Catharinus Wierda, oprichter van de Fryske: “We vinden het supermooi te merken dat we vertrouwen krijgen en dat steeds meer mensen een echt duurzame keuze willen maken. Die keuze hebben ze met De Fryske.”

Achter het net gevist

De Fryske is verrast door de snelheid waarmee het streefbedrag is behaald. Geïnteresseerden hebben twee weken de tijd gehad om certificaten te reserveren. Daarmee is meteen al de helft van het bedrag al binnengehaald. Na het toegankelijk maken van de website is het streefbedrag van € 750.000 binnen twee dagen behaald. Het bedrag is bij elkaar gebracht door 212 ‘mede-De Fryskes’ met een gemiddelde inleg van € 3.500. Wierda: “Het is zo snel gegaan dat veel mensen achter het net visten, ik krijg daar nu al appjes en berichten over. We verwachten na de zomer een tweede ‘sharefunding’-ronde te doen. Geïnteresseerden kunnen zich nu al opgeven op onze website en kunnen vervolgens als eerste meedoen.”

Een uitgebreid artikel over De Fryskes ‘sharefunding’-actie, geschreven door Ria Besseling, is binnenkort te lezen in de zevende editie van ons magazine ZuivelZicht.

Catharinus Wierda. Foto: De Fryske