Deelname Ausnutria in Amalthea gemeld bij ACM

‹ Terug naar overzicht

Deelname Ausnutria in Amalthea gemeld bij ACM

Geplaatst op:

Ausnutria en Dairy Goat Holland willen Amalthea en Dairy Protein Cooperation Food overnemen. Dat was vorige maand door de bedrijven aangekondigd. De bedrijven hebben de Autoriteit Consument en Markt  (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Ausnutria houdt zich bezig met de productie en verkoop van melkpoeder en flesvoeding op basis van geitenmelk en koemelk. Het bedrijf verhandelt tevens geitenmelkroom, geitenmelkboter en eiwitpoeders op basis van geitenmelk. Dairy Goat Holland is een financiële holdingmaatschappij die buiten Amalthea Group geen andere marktactiviteiten heeft.

Amalthea Group is een producent van geitenkaas die zich in beperkte mate bezighoudt met de verkoop van geitenmelk en wei. Dairy Protein Cooperation Food houdt zich bezig met de productie en levering van kaasmelk, geiten-natieve weiconcentraat, geitenroom en geitencaseïnemelk.

Samenwerken in microfiltratie

Amalthea en Ausnutria werken al geruime tijd samen op het gebied van de voor geitenmelk  gepatenteerde techniek van microfiltratie. Deze innovatie heeft geleid tot een vooruitstrevende positie in de geitenzuivelmarkt, meer toepassingen van geitenmelk door de ontwikkelde CleardMilk formule en een optimale verwaarding van alle afzonderlijke melkcomponenten in halffabricaten en eindproducten.

De samenwerking tussen beide bedrijven leidt tot meer stabiliteit, continuïteit en grotere innovatiekracht. Daarnaast stelt de krachtenbundeling Amalthea in staat om gebruik te maken van het wereldwijde netwerk van Ausnutria. Ausnutria verzekert zich hiermee van zeer hoogwaardige wei, een belangrijk ingrediënt voor de vervaardiging van haar baby- en kindervoedingsproducten.