Dit zijn de winnaars van het Branche-Event Foodspecialiteiten

‹ Terug naar overzicht

Dit zijn de winnaars van het Branche-Event Foodspecialiteiten

Geplaatst op:

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van het Vakcentrum Foodspecialiteiten zijn de winnaars van de Nationale Competities bekendgemaakt.

Het Oude Zuivelhuis in Haarlem is Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel. De Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp, eveneens in Haarlem, is Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas. 

De elf finalisten werden na een voorselectie op 31 maart bekendgemaakt. De finalisten per categorie zijn vervolgens beoordeeld door drie andere juryleden dan de voorronde. De twee vakjuryleden en de consumentenjury hebben de winkels onafhankelijk van elkaar bezocht.

Onderscheidend ondernemen

De finalisten werden beoordeeld op klantvriendelijkheid, klantgerichtheid, voedselveiligheid enhygiëne, winkeluitstraling en hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeelsbeleid en netheid en de performance van de winkel. Daarnaast beoordeelde een mystery shopper het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel.

Certificering Foodspecialiteiten voor winkels

Deelname aan de Nationale Competities is exclusief voor winkels die de Certificering Foodspecialiteiten met goed gevolg hebben behaald. Dit certificeringsproces wordt in opdracht van Stichting Foodspecialiteiten Nederland uitgevoerd door onafhankelijk instituut Foodbase uit Wageningen. De winkels worden beoordeeld op winkeluitstraling, hygiëne en voedselveiligheid, klantgerichtheid en klanttevredenheid. Het certificeringstraject duurt 24 maanden dat start met een meting. Na twaalf maanden is er een tussenevaluatie hoever de aanbevelingen zijn verwerkt en weer twaalf maanden later wordt er opnieuw gekeurd.

Vakcentrum

De Nationale Competities zijn een initiatief van Vakcentrum Foodspecialiteiten en worden georganiseerd door Stichting Foodspecialiteiten Nederland.