DMN-Westinghouse introduceert MZC-II-sluis voor doseren

‹ Terug naar overzicht

DMN-Westinghouse introduceert MZC-II-sluis voor doseren

Geplaatst op:

DMN-Westinghouse introduceert een nieuwe sluis voor de foodverwerkende dry bulk-sector voor het doseren van producten en ingrediënten. De  MZC-II-sluis is aan twee zijden te openen en creëert volgens de fabrikant optimale condities voor hygiëne, veiligheid, functionaliteit en onderhoud.

Door steeds strenger wordende eisen op het gebied van hygiëne en efficiëntie heeft DMN-Westinghouse de huidige MZC-sluis sterk verbeterd. Deze sluis, die de fabrikant 25 jaar geleden introduceerde, heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verhogen van voedselveiligheid bij productieprocessen van bedrijven in onder meer voeding en zuivel. 

DMN-Westinghouse test in zuivelindustrie

De producent van rotary valves en diverter valves zet met de MZC-II-sluis een nieuwe stap in innovatie in functionaliteit, hygiëne, veiligheid en onderhoud. De doorontwikkeling van de huidige sluis heeft als doel te komen tot een versie die voor lange tijd als de benchmark kan fungeren voor met name de foodverwerkende sector. De MZC-II wordt als introductie momenteel nog niet in de dry bulk-sector ingezet voor het doseren van producten en ingrediënten. In de zuivelindustrie daarentegen is deze uitgebreid in de productieomgeving getest. 

Dubbelzijdige opening

De MZC-II onderscheidt zich in veiligheid en hygiëne en zorgt voor aanzienlijk minder downtimerisico’s. De nieuwe sluis is door zijn dubbelzijdige opening dermate intuïtief in gebruik dat iedere professional op de werkvloer deze zonder al te veel kennis kan gebruiken, openen, reinigen en onderhouden. Er is volgens de leverancier geen specifieke instructie of specialistische kennis nodig om de sluis te bedienen en de toegang tot de aandrijfzijde maakt ook grondige gebruiksvriendelijke schoonmaak mogelijk. 

Minder risico’s op downtime 

“De MZC-II-sluis draagt niet alleen bij aan een verbetering van de hygiëneomstandigheden, maar doet dit ook op het gebied van efficiency”, stelt Wim Korndorffer, ceo bij DMN-Westinghouse. “Hiermee wordt het risico op downtime door schade en afstellingsproblemen flink verlaagd. Doordat we aanzienlijke stappen gezet hebben op het gebied van hygiëne, veiligheid en efficiency tijdens de periodieke reinigings- en onderhoudsactiviteiten, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere verbetering van productiviteit, veiligheid en kwaliteit bij onze klanten in de dry bulk-industrie, van farmaceuten tot zuivel en van verf tot cosmetica. Langdurige testen onder diverse omstandigheden in een professionele en kritische productieomgeving, waaronder een pilot bij een belangrijke klant, hebben dit inmiddels bewezen.”

Bekijk hier een video van de MZC II-sluis.