Drinkmelk: ALDI verlangt dat zuivel voldoet aan hoge dierenwelzijnseisen

‹ Terug naar overzicht

Drinkmelk: ALDI verlangt dat zuivel voldoet aan hoge dierenwelzijnseisen

Geplaatst op:

De Duitse supermarktketens ALDI Nord en ALDI SÜD bieden vanaf het voorjaar van 2024 uitsluitend melk die met inachtneming van hogere niveaus van dierenwelzijn is geproduceerd (zogenoemde ‘Haltungsformen’ 3 en 4). De zuivelindustrie moet daaraan eerder dan gepland voldoen.

Met deze zogenoemde ‘#Haltungswechsel’ heeft ALDI zich ten doel gesteld uiterlijk 2030 drinkmelk, maar ook vers vlees en gekoelde vleeswaren en worst volgens de hogere ‘Haltungsformen’ 3 en 4 (vergelijkbaar met de Nederlandse Beter Leven-waardering) aan te bieden. Wat drinkmelk betreft gebeurt dat zes jaar eerder dan oorspronkelijk gepland. De reden daarvoor is de grote vraag naar diervriendelijker geproduceerde producten en de ‘vertrouwenwekkende’ samenwerking met de partners in de leveringsketen. Nu al is het aandeel van drinkmelk met de hogere ‘Haltungsformen’ meer dan 60 procent.

Samenwerking

“Dat wij al komend jaar 100 procent van onze melk volgens de hogere dierenwelzijnsnormen kunnen aanbieden, onderstreept onze voortrekkersrol op dit gebied. Nu komt het erop aan dat andere handelaren ons navolgen, omdat de transformatie van landbouw en veeteelt alleen gezamenlijk kan lukken”, aldus dr. Julia Adou, directeur Nationale Duurzaamheid bij ALDI SÜD. “Door de nauwe samenwerking met onze leveranciers konden wij ons in een vroeg stadium verzekeren van de noodzakelijke hoeveelheden drinkmelk volgens de hogere normen. ‘Haltungsform 3’ is voortaan onze minimale standaard voor drinkmelk”, verklaart Marc Sagel, director Stakeholder Relations bij ALDI Nord.

Meer over de ALDI ‘#Haltungswechsel’ vind je hier (in het Duits).