Duitsland: Kaasfabrikanten produceren meer kaas

‹ Terug naar overzicht

Duitsland: Kaasfabrikanten produceren meer kaas

Geplaatst op:

Kaasfabrikanten in Duitsland produceerden vorig jaar in totaal 2,45 miljoen ton kaas. Dit is met 2,5 procent een aanzienlijk hogere productie vergeleken met 2019.  

De sector in Duitsland kende vorig jaar in alle segmenten van de kaasmarkt groei in de productie. De productie van mozzarella steeg het sterkst. Ook zachte kazen en kazen met een hoog vetgehalte zijn meer geproduceerd. De consumptie van kaas per hoofd van de bevolking stijgt bij de oosterburen. Deze bedraagt op het moment  25,4 kilo, meldt het Milch-Industrie Verband.

Melkaanvoer in Duitsland stijgt licht

De melkaanvoer in Duitsland was vorig jaar ongeveer 32,6 miljoen ton rauwe melk, een stijging van slechts 0,1 procent ten opzichte van het niveau van het jaar daarvoor. Het melkvolume lag in de tweede helft van het jaar vrijwel constant onder dat van 2019, nadat er ook in de eerste maanden enkele forse stijgingen waren.

De ontwikkeling van de melkproductie in Europa kende een stijging van 1,2 procent  tot een nieuw record van 160,6 miljoen ton. Alleen Kroatië en Oostenrijk produceerden iets minder. Ook internationaal werd meer melk geproduceerd, waarbij de Verenigde Staten voor het eerst de grens van 100 miljoen ton overschreed. 

Duitse zuivelindustrie

Het Milchindustrie-Verband (MIV) vertegenwoordigt ongeveer tachtig ondernemingen in de Duitse zuivelindustrie. Met een jaaromzet van circa € 27 miljard is de zuivelindustrie het grootste segment van de Duitse voedingsmiddelenindustrie.

Lees ook: Duitse consument vertrouwt Nederlands voedsel