Dutch Dairy Challenge zoekt melkveehouders voor ideeën verduurzaming

‹ Terug naar overzicht

Dutch Dairy Challenge zoekt melkveehouders voor ideeën verduurzaming

Geplaatst op:

Dutch Dairy Challenge daagt melkveehouders en ketenpartners uit om te werken aan innovatieve plannen voor de verdere verduurzaming van de Nederlandse melkveehouderij.

De Dutch Dairy Challenge is een beweging van onderaf, die melkveehouders stimuleert en ondersteunt om ideeën en oplossingen voor de uitdagingen in de sector samen waar te maken. Melkveehouders en andere ketenpartners vormen een belangrijke schakel voor die uitdagingen zoals de invloed op het  landschap, de druk op biodiversiteit, het verminderen van emissies en het verbeteren van dierenwelzijn.

Ideeën voor verduurzaming

Veel goede ideeën voor verduurzaming worden op het boerenerf geboren maar worden door het ontbreken van tijd, kennis en kunde niet verder uitgewerkt. “Het is ontzettend waardevol deze goede ideeën verder uit te denken en te werken”, aldus Marcel Jungbauer namens Agrifirm, een van de initiatiefnemers van Dutch Dairy Challenge. “Er borrelen zoveel goede praktijkideeën bij melkveehouders op het erf, het kunnen zomaar een antwoord worden op de verdere verduurzaming van de sector.” 

Samen met de andere initiatiefnemers en partners roept Agrifirm melkveehouders van Nederland met een vernieuwend idee op om zich in te schrijven. Dat kan tot en met 20 november 2022.

100 DDC dagen-programma 

Dit najaar kiest  een selectiecommissie uit de inschrijvingen de tien beste ideeën. De geselecteerde melkveehouders gaan met een multidisciplinair studententeam en een professionele ondernemerscoach aan de slag in het 100 DDC dagen-programma met onder andere drie workshops met alle deelnemers en een finale-event. Tijdens het programma wordt het ruwe idee uitgewerkt tot een plan. Tijdens het finale-event pitchen de melkveehouders de (business)plannen aan een onafhankelijke jury.

De initiatiefnemers van de Dutch Dairy Challenge zijn onder andere FrieslandCampina, Agrifirm, Imagro, Rabobank Nederland en de Alliantie TUe, WUR, UU, UMC Utrecht (EWUU) met de drie universiteiten in Eindhoven, Wageningen en Utrecht.