Duurzaamheidsverslag Aldi: pilot met Nutri-Score op zuivel

‹ Terug naar overzicht

Duurzaamheidsverslag Aldi: pilot met Nutri-Score op zuivel

Geplaatst op:

Aldi publiceert in zijn internationale Duurzaamheidsverslag 2021 over klimaatbescherming, over gezonde voeding en het verduurzamen van verpakkingen.

Een pilot met de Nutri-Score op de zuivelcategorie is een van de behaalde resultaten die Aldi behaalde in Nederland. De eerste producten met het voedselkeuzelogo werden eind 2021 bij discountsupermarktketen geïntroduceerd. 

Nutri-Score is een internationaal voedselkeuzelogo dat de consument helpt om gezonder te kiezen. Het geeft de voedingswaarden van producten in een 5 letter- en kleurcode A tot en met E. Zo is direct te zien dat een donkergroene A de meest gezonde optie binnen de productgroep aangeeft. Een donkeroranje D of een rode E staat voor de minst gezonde keuze. 

Duurzaamheidsverslag Aldi

Meer behaalde resultaten van Aldi in Nederland in 2021 zijn te vinden in het internationale Duurzaamheidsverslag 2021. De keten, sinds 1973 actief in Nederland, telt 487 winkels en ruim 9.000 medewerkers. 

On the way to PlanetProof 

Er werd vorig jaar ruim 31.000.000 liter On the Way to PlanetProof-melk gebruikt in het assortiment zuivel van Aldi. De discounter brengt in totaal twaalf zuivelproducten met het On the way to PlanetProof-label in de schappen. 

On the way to PlanetProof blijft groeien. Het areaal beheerd land door melkveehouders die voldoen aan de duurzaamheidseisen van het keurmerk voor zuivel is vorig jaar met 3 procent gestegen ten opzichte van 2020. Bijna achthonderd melkveehouders voldoen aan de duurzaamheidseisen voor On the way to PlanetProof-melk.