Europese Commissie keurt overname Bel Leerdammer door Lactalis goed

‹ Terug naar overzicht

Europese Commissie keurt overname Bel Leerdammer door Lactalis goed

Geplaatst op:

De Europese Commissie heeft op grond van de Europese concentratieverordening geen bezwaar tegen de overname van de Nederlandse kaasproducent Bel Leerdammer door de Franse zuivelonderneming Lactalis. 

Bel Leerdammer is nu nog een dochterbedrijf van de Franse zuivelonderneming Groupe Bel. Het bedrijf is vooral actief in de productie en distributie van kaas. Lactalis is actief in de productie en distributie van melk en zuivelproducten, waaronder kazen, room, boter, desserts en andere verse zuivelproducten. De activiteiten van de twee bedrijven overlappen elkaar voornamelijk in de productie en distributie van kazen. 

Hoge prijs voor Bel Leerdammer 

Lactalis betaalt een relatief hoge prijs voor Bel Leerdammer, analyseerde A-Insights (voorheen Annual Insight) in april in zijn maandelijkse analyse in vakmagazine ZuivelZicht. 

De Franse zuivelbedrijven Groupe Bel en Lactalis kondigden in maart 2021 aan dat ze in vergevorderde onderhandeling waren over de verkoop van verschillende onderdelen van Bel. Tot deze onderdelen behoorde ook het Nederlandse productiebedrijf Royal Bel Leerdammer. In ruil voor de activiteiten, die gezamenlijk een jaaromzet van € 500 miljoen en operationele winst van € 25 miljoen realiseren, geeft Lactalis het belang van 23,16 procent dat het in Groupe Bel heeft terug.