Firma Kaas: nieuwe boeren doen mee aan 'brievenbuskaas'

‹ Terug naar overzicht

Firma Kaas: nieuwe boeren doen mee aan 'brievenbuskaas'

Geplaatst op:

Er hebben zich vier nieuwe boeren aangesloten bij de Firma Kaas. Daarmee komt het totaal op negen deelnemende boeren. Het bedrijf bezorgt Nederlandse boerenkazen via de brievenbus. 

Wouter Swolfs.

Abonnees kunnen nu ook kruidenkazen met Italiaanse kruidenmix, pepermix en komijn boerenkaas laten bezorgen. De kazen worden gemaakt door twee kaasboerinnen, tevens zussen, op Kaasboerderij Sterreschans  in Nieuwer ter Aa.

Firma Kaas: ook voor zwangere vrouwen

De tweede nieuwkomer is de gethermiseerde boerderijkaas van Maatschap Snoekvliet in Stolwijk. De melk wordt gedurende twintig seconden verwarmd waardoor eventuele schadelijke bacteriën uitgeschakeld worden maar de smaak toch behouden blijft. Zodoende kunnen ook zwangere vrouwen de boerderijkaas bestellen en thuisbezorgd krijgen. 

De kaasboerderijen De Katwinkel in Leersum en ‘t Groene Hart in Hoogmade komen beiden met een aanvulling op het jong belegen, belegen en oude boerenkaas assortiment. De kazen zijn, net als de overige boerenkazen, bereid volgens eigen authentiek recept.

Echte boerenkaas op abonnement

Firma Kaas, de onderneming van Wouter Swolfs, verstuurt echte boerenkaas op abonnementsbasis door heel Nederland. Doordat de firma kaas direct bij deze boeren afneemt en direct aan de klant aanbiedt gaan overbodige schakels uit de keten. 

De kaas wordt elke week bij de boerderijen opgehaald. Nadat de kaas gesneden en gelabeld is verzorgt PostNL de verzending in een speciale brievenbusdoos. De klant hoeft er niet voor thuis te blijven. In de doos zit kaaspapier plus een persoonlijke kaart van het boerenkaasteam.