FoodManShip Award voor duurzaam zuivelmerk Boskoe Dairy

‹ Terug naar overzicht

FoodManShip Award voor duurzaam zuivelmerk Boskoe Dairy

Geplaatst op:

Het project Boskoe Dairy heeft tijdens de HAS Food Experience de FoodManShip Award in de categorie Designing Sustainable Food Systems gewonnen. Student Ruben Burger ontwikkelde een duurzaam zuivelmerk waarbij melkproductie en verkoop en agroforestry samengaan. 

Het concept resulteert in meer biodiversiteit en heeft daarnaast een verantwoord businessmodel voor de boeren die op een nieuwe coöperatieve manier willen samenwerken. De consument kan op zijn beurt op basis van goede informatie verantwoorde keuzes maken. 

FoodManShip Award voor afstudeerconcepten

Elk jaar worden op de slotdag van HAS Food Experience FoodManShip Awards uitgereikt voor de beste afstudeerconcepten. Ze worden toegekend aan studenten met een project waarin vakmanschap, creativiteit en ondernemerschap tot exceptionele uiting komen. De jury bestond dit jaar uit lectoren, alumni, ambassadeurs en hoofdredacteuren. HAS Food Experience vond begin maart online plaats. Het digitale evenement trok meer dan zeshonderd bezoekers, onder wie veel foodprofessionals en gerenommeerde foodbedrijven.

Tasting talents

Het thema van dit jaar was ‘Tasting talents’. Meer dan tweehonderd studenten presenteerden gezamenlijk ruim 130 vernieuwende projecten. De studenten bedachten oplossingen voor meer duurzaamheid en gezondheid met gebruik van innovatieve technologieën. Ook dachten ze na over de toekomst van voedsel en voedselsystemen en businessmodellen. Ze ontwikkelden slimme oplossingen voor bestaande en toekomstige consumentbehoeften. Dit deden ze veelal in samen met bedrijven uit de sector. Een aantal studenten maakte daar ook hun eigen onderneming van.