FrieslandCampina Ingredients gaat productie wei-eiwitisolaat en melkvet-globulemembranen verdubbelen

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina Ingredients gaat productie wei-eiwitisolaat en melkvet-globulemembranen verdubbelen

Geplaatst op:

FrieslandCampina Ingredients, wereldwijd marktleider in eiwitten en prebiotica, gaat de productie van wei-eiwitisolaat en melkvet-globulemembranen (in de markt aangeduid als MFGM; ‘Milk Fat Globule Membrane’) verdubbelen.

Met de uitbreiding van de productielocatie in Borculo verhoogt de onderneming de totale capaciteit van wei-eiwitisolaat en MFGM aanzienlijk,, Daardoor kan zij voldoen aan de toenemende wereldwijde vraag naar hoogwaardige, gespecialiseerde ingrediënten. Herman Ermens, president van FrieslandCampina Ingredients: “Nu consumenten van alle leeftijden zich steeds proactiever bezighouden met hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin, zijn ze in toenemende mate op zoek naar gespecialiseerde ingrediënten. Daarom is dit het perfecte moment om onze productie van twee belangrijke ingrediënten voor kindervoeding, sport en een actieve leefstijl te vergroten.” Herman gelooft dat de toekomst van wei ligt in meer prestatiegerichte, gespecialiseerde ingrediënten die de kracht van zuivel beter benutten.

Voldoen aan toenemende vraag

De vraag naar kwalitatief hoogwaardige wei-eiwit ingrediënten is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, vooral in speciale toepassingen zoals eiwitrepen, shots en water. Wei-eiwitisolaat en MFGM hebben elk unieke eigenschappen. De investering van FrieslandCampina Ingredients zal meer producenten van consumentenmerken in staat stellen producten met deze eigenschappen aan te bieden. Wei-eiwitisolaat is populair in de sportvoedingsmarkt. Het heeft een uitstekende aminozuursamenstelling en is te verwerken in een breed assortiment drank- en poedertoepassingen die specifieke kwaliteiten en kenmerken vereisen. MFGM richt zich van oudsher op de markt voor kindervoeding en wordt ondersteund door een groeiende aantal onderzoeksgegevens. Melkvet-globulemembranen zijn nu van toenemend belang voor voeding voor volwassenen vanwege de potentiële voordelen voor cognitieve gezondheid en darmgezondheid.

Start begin 2026

De nieuwe ingrediëntenuitbreiding start begin 2026 met de commerciële productie. Met de uitbreiding van capaciteit, zal FrieslandCampina Ingredients een unieke combinatie van filtratieprocessen toepassen om de biofunctionaliteit van de wei te behouden, zodat zowel de kwaliteit als de werkzaamheid van de uiteindelijke ingrediënten wordt gewaarborgd. De productie zal plaatsvinden op basis van de best beschikbare productietechnieken. FrieslandCampina Ingredients werkt actief aan een integrale vermindering van de CO2-uitstoot voor de productielocatie in Borculo, in lijn met de ambities van het Klimaatplan 2050.