FrieslandCampina opent duurzame, hypermoderne zuivelfabriek in Maleisië

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina opent duurzame, hypermoderne zuivelfabriek in Maleisië

Geplaatst op:

FrieslandCampina-dochteronderneming Dutch Lady Milk Industries Berhad (DLMI) heeft een nieuwe zuivelfabriek geopend in Bandar Enstek in de Maleisische staat Negeri Sembilan.

De hypermoderne DLMI@Enstek-fabriek is uitgerust met de nieuwste technologie. Daardoor kan DLMI de productiecapaciteit verdubbelen en voorzien in de groeiende vraag naar hoogwaardige en voedingsrijke zuivelproducten in de regio. In lijn met DLMI’s duurzaamheidsroutekaart is deze zuivelfabriek ontworpen om tegen 2030, in vergelijking met het basisjaar 2022, een vermindering van 30 procent in het energie- en waterverbruik te realiseren. Tijdens haar openingstoespraak geeft DLMI-directeur Ramjeet Kaur Virik aan blij te zijn met de nieuwe, duurzame zuivelfabriek: “Deze opening onderstreept DLMI’s inzet voor een duurzamere productiewijze, terwijl tegelijkertijd de operationele capaciteiten worden verbeterd. Na jaren van voorbereidingen zijn we nu operationeel.”

Essentiële rol

In zijn toespraak benadrukt Jan Derck van Karnebeek, CEO van Koninklijke FrieslandCampina N.V., de essentiële rol van DLMI@Enstek bij het voorzien in de lokale vraag naar zuivel: “Bij FrieslandCampina vinden we dat iedereen toegang moet hebben tot veilig en voedzaam eten. Daarom zijn we enorm trots op de realisatie van deze nieuwe productielocatie, die ons in staat stelt meer hoogwaardige en voedingsrijke zuivelproducten te produceren voor consumenten en zo bij te dragen aan de voedselzekerheid in de regio.” Naast Jan Derck van Karnebeek en Ramjeet Kaur Virik is de opening bijgewoond door een aantal hoogwaardigheidsbekleders. Onder hen de gekozen heerser van de Maleisische staat Negeri Sembilan en de Nederlandse ambassadeur in Maleisië.

Opening van de productiefaciliteit. FrieslandCampina