Grozette start nieuwbouw in Woerden

‹ Terug naar overzicht

Grozette start nieuwbouw in Woerden

Geplaatst op:

De voorbereidingen van de nieuwbouw van Grozette in Woerden zijn vorige week van start gegaan. De nieuwbouw zorgt voor uitbreiding van productiemogelijkheden en schept voor de producent van strooibare kaasproducten de voorwaarden om te voldoen aan de hoge eisen voor voedselveiligheid en duurzaamheid. De bouw is naar verwachting eind 2022 gereed.

In de zomer van 2010 werd Grozette eigenaar van de grond naast het huidige pand. In 2017 zijn de eerste plannen gepresenteerd aan de gemeente en in juli 2020 is de bouwvergunning definitief goedgekeurd. “Het is fijn dat na een jaren lange voorbereiding de bouw nu daadwerkelijk gestart is”, aldus directeur Ewald Bontje.

Eisen aan nieuwbouw Grozette

Wat begon met bouwplannen om de productiecapaciteit uit te breiden en te kunnen voldoen aan de scherpere eisen voor voedselveiligheid, is uitgemond in een project wat ook voldoet aan de hoogste eisen voor duurzaamheid. De nieuwbouw wordt volgens het bouwduurzaamheidskeurmerk Breeam gerealiseerd en zal in de hoogste categorie worden gecertificeerd.

Planning werkzaamheden

De bouw is opgedeeld in twee delen. Fase 1 is de bebouwing van de grond naast het huidige pand. De oplevering van dit bouwdeel staat in het derde kwartaal 2021 gepland. Daarmee zijn het kantoorgedeelte en de productieruimte klaar. Het bedrijf verhuist dan naar het nieuwe onderkomen. Vervolgens wordt de bestaande bouw gesloopt en start de bouw van fase 2. De bouw is in handen van Dijkham Bouw uit Nijkerk en is naar verwachting eind 2022 gereed.

Over Grozette

Grozette verwerkt sinds 1963 kaas tot verse en droge strooibare kaasproducten voor retail, foodservice en industrie in verschillende snij- en verpakkingsvormen. Het bedrijf was destijds een familiebedrijf, opgericht in Nieuwerbrug. In 1973 startte de bouw van de huidige productielocatie aan de Ohmweg in Woerden. Op dit moment exporteert Grozette naar dertig landen wereldwijd en zijn er 115 medewerkers werkzaam.