Hochwald behaalt recordomzet

‹ Terug naar overzicht

Hochwald behaalt recordomzet

Geplaatst op:

De Duitse zuivelcoöperatie Hochwald Milch heeft in 2022 een recordomzet van 1,97 miljard euro behaald. Een toename van bijna 25 procent vergeleken met het voorgaande boekjaar.

De omzetgroei is te danken aan de prijsexplosie op de internationale zuivelmarkt. “De marktontwikkeling was met name in de eerste helft van het jaar gunstig voor producten als poeder en boter”, verklaart Detlef Latka, CEO van Hochwald. Op basis van de omzetontwikkeling in de eerste maanden van het boekjaar gaat het bedrijf ervan uit dat de omzet voor het lopende jaar onder het niveau van het voorgaandezal liggen.

Uitbetalingsprijs

De uitbetalingsprijs voor melk van het bedrijf lag vorig jaar met 53,1 cent per kilogram eveneens op een historisch hoog niveau, maar desondanks ongeveer 0,1 cent onder het landelijk gemiddelde. “We verwachten dat het bedrijf in 2023 een bovengemiddelde melkprijs zal betalen”, aldus Latka.
Hochwald heeft het afgelopen jaar de strategie ‘Hochwald 2020’ afgerond. De eerste helft van het jaar 2023 is gewijd aan het bijwerken van de strategie. De focus op de ‘witte lijn’ blijft een speerpunt, net als de internationalisering”, meldt de onderneming.

'Wij zijn melk'. Foto: Hochwald