Holland Goat Milk neemt geitenmelkinzamelaar Milkconnect over

‹ Terug naar overzicht

Holland Goat Milk neemt geitenmelkinzamelaar Milkconnect over

Geplaatst op:

Holland Goat Milk (HGM) neemt per 1 januari 2022 geitenmelkinzamelaar Milkconnect over. De leveranciers van Milkconnect krijgen met de overdracht aan HGM de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij HGM. Door de overname vergroot HGM zijn volume geitenmelk van aangesloten melkgeitenhouders naar 140 miljoen kilo op jaarbasis. 

Holland Goat Milk werkt als inzamelaar van geitenmelk met 83 aangesloten melkgeitenhouders. Milkconnect is een handelsonderneming in geitenmelk en opereert momenteel met 21 aangesloten melkgeitenhouders. Beide bedrijven hebben al jaren een intensieve samenwerking.

Holland Goat Milk dochter van Ausnutria

HGM is een dochteronderneming van Ausnutria die de geitenmelk verwerkt tot baby- en kindervoeding en tot melkpoeders voor de zakelijke markt. De overname past in de ambitie van Ausnutria om het marktaandeel in geitenmelk te vergroten. Ausnutria verwacht dat in de komende jaren de markt voor geitenmelkproducten verder zal groeien en wil haar positie in die markt verder verstevigen.

Milkconnect-mensen blijven aan

De melkgeitenhouders en tevens eigenaren van Milkconnect, de broers Geert-Jan en Marcel Peters, die Milkconnect vanaf 2007 samen met hun leveranciers hebben opgebouwd, zien in de overname een op de toekomst gerichte stap, zo meldt het persbericht. Om een soepele overdracht naar HGM mogelijk te maken blijven Geert-Jan en Marcel Peters samen met accountmanager Paul Langeveld van Milkconnect de komende jaren verbonden aan HGM.

Stabiele en duurzame melkstroom

logo's holland goat milk milkconnect“We zijn blij met deze consolidatie die ons de kans biedt om samen met al onze leveranciers verder te professionaliseren met aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit als belangrijke speerpunten”, zegt Evert Schilstra, directeur van Holland Goat Milk en manager Sourcing Liquid Dairy Materials bij Ausnutria. “Wij hebben het vertrouwen dat we met deze aansluiting van Milkconnect, samen met alle leveranciers, verder kunnen bouwen aan een stabiele en duurzame melkstroom voor Ausnutria, mede in het belang van de sector.” Schilstra is tevens bestuurslid van het Platform Melkgeitenhouderij, ketenorganisatie van de geitenzuivelsector.