Hubert Andela wordt per 1 juni directeur ZuivelNL

‹ Terug naar overzicht

Hubert Andela wordt per 1 juni directeur ZuivelNL

Geplaatst op:

Hubert Andela wordt per 1 juni de nieuwe directeur van ZuivelNL. Andela (58) is sinds 2004 directeur-secretaris van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), de ondernemersfederatie in openbaar vervoer, touringcarvervoer, zorgvervoer en taxi. 

directeur hubert andela zuivelnl

Hubert Andela.

Daarnaast is hij vanaf 2014 onafhankelijk voorzitter van Anevei, de vereniging van eierhandelaren en eiproductfabrikanten. Zijn bestuurstermijn bij Anevei eindigt in de tweede helft van 2021.

Hubert Andela in vlees- en pluimvee

Andela is eerder werkzaam geweest als beleidsadviseur en sectordirecteur van het Productschap Vee en Vlees en het Productschap Pluimvee en Eieren. Tevens was hij commercieel directeur en plantmanager van Kemper, een onderneming voor productie en verwerking van vleespluimvee. 

Andela heeft Zoötechniek gestudeerd aan Wageningen University. Hij is opgegroeid op een melkveebedrijf in het Friese Franekeradeel. Roald van Noort, de huidige interim directeur, blijft aan tot 1 juni 2021. 

Sterke en solide organisatie

De nieuwe ZuivelNL-directeur gaat zich samen met Arjan Schimmel, sinds deze maand voorzitter van ZuivelNL, inzetten voor een sterke en solide organisatie voor melkveehouders en zuivelondernemingen in Nederland. 

Over ZuivelNL

De missie van ZuivelNL is overleg en afspraken tussen boeren belangenorganisaties en de zuivelondernemingen op die gebieden waar ketenschakels tezamen een toegevoegde waarde kunnen creëren. Het gaat hierbij over thema’s als voedselveiligheid, diergezondheid, duurzaamheid, onderzoek & innovatie, export, marktinformatie, educatie jongeren en vertegenwoordiging in de internationale zuivelbond IDF.

ZuivelNL heeft als leden de organisaties LTO, NMV en NZO. ZuivelNL financiert de activiteiten uit een contributie die is gebaseerd op een inhouding per geproduceerde kilo melk van melkveehouders en verwerkte kilo’s melk van zuivelondernemingen.