IDF 'Prize of Excellence' naar dr. Stephan Peters

‹ Terug naar overzicht

IDF 'Prize of Excellence' naar dr. Stephan Peters

Geplaatst op:

Dr. Stephan Peters, manager Voeding en Levensmiddelenwetgeving NZO, heeft 18 oktober de IDF ‘Prize of Excellence’ gewonnen tijdens de World Dairy Summit in Chicago. Deze onderscheidende prijs, uitgereikt door IDF-voorzitter Piercristiano Brazzale, is een blijk van erkenning en waardering voor een uitmuntende bijdrage aan het werkprogramma van de International Dairy Federation (IDF).

Peters heeft de prijs gekregen op voordracht van het Nederlands Nationaal Comité van de internationale zuivelfederatie voor zijn uitstekende bijdrage aan de communicatie en ‘storytelling’ van de IDF over de belangrijke rol die zuivel speelt in duurzame voeding. Stephan Peters, die sinds juni 2018 ook het voorzitterschap van het IDF ‘Standing Committee on Dairy Nutrition & Health’ (SCNH) bekleedt, speelde de afgelopen jaren een sleutelrol bij het bepalen van de IDF-agenda in het uiterst belangrijke domein van voeding en gezondheid.

Debat over duurzaamheid

Stephan Peters is erin geslaagd de positie van zuivel in duurzaamheidsdiscussies te versterken. Eén van de manieren is het integreren van de voedingswaarde en gezondheidsresultaten van volledige voedingsmiddelen en de matrixeffecten daarvan in de context van CO2-emissies. Dit werk aan de zuivelmatrix is enkele jaren geleden begonnen en vormt werkelijk baanbrekend onderzoek.

Foto: FIL-IDF