Internationale Zuivelorganisatie pleit voor standaard voedingsrichtijnen

‹ Terug naar overzicht

Internationale Zuivelorganisatie pleit voor standaard voedingsrichtijnen

Geplaatst op:

De Internationale Zuivelorganisatie IDF heeft tijdens haar recente symposium nieuwe aanbevelingen gepubliceerd en pleit voor het standaardiseren van bestaande richtlijnen. ‘Het ontwikkelen van op bewijzen gebaseerde voedingsrichtlijnen: noodzakelijke bijdragen van zuivel’ is de (vertaalde) titel van het document.

 

 

Met de richtlijn wil de IDF context geven aan en onderbouwing bieden voor de veranderende aanbevelingen rondom zuivel in de wereldwijde voedingsrichtlijnen. De aanbevelingen gaan vooral over het belang van het gebruik van voedingsstoffen met een hoog nutriëntengehalte, in het bijzonder zuivelproducten, gebaseerd op betrouwbaar wetenschappelijk bewijs.

Ashley Rosales, leider van het IDF Acton Team: “Wereldwijd moeten autoriteiten en gezondheidsorganisaties in door hen geïntroduceerde voedingsrichtlijnen aanbevelingen opnemen voor gezonde eetpatronen en leefstijlkeuzes.” Zuivel is daar volgens haar onderdeel van. “Voedingsrichtlijnen zijn krachtige instrumenten voor het stimuleren van voedselveiligheid. Dat geldt in het algemeen ook voor gezondheid en welzijn voor de bevolking. Het ontbreken van gestandaardiseerde voedingsrichtlijnen laat zien dat we voor een significante uitdaging staan. De verschillen tussen landen wat betreft voedingsaanbevelingen zijn substantieel.”

Klik hier om de IDF Factsheet te downloaden.