Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina

‹ Terug naar overzicht

Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina

Geplaatst op:

Koninklijke FrieslandCampina N.V. benoemt Jan Derck van Karnebeek tot nieuwe CEO. Hij treedt per 1 juni 2023 in dienst. Van Karnebeek vervangt Hein Schumacher, die FrieslandCampina 1 mei verlaat. Schumacher wordt CEO van Unilever.

 

Jan Derck van Karnebeek

Jan Derck van Karnebeek is momenteel CEO van GreenV. Deze internationaal opererende bedrijvengroep is actief in de tuinbouwsector en onderdeel van de portfolio van HAL Investments. Hij voelt zich vereerd de nieuwe CEO van FrieslandCampina te worden. “Wat me enorm aantrekt in FrieslandCampina is dat het een modern consumentenproductenbedrijf is – met gedreven medewerkers, voedzame producten en ingrediënten en sterke consumenten- en B2B-merken die in meer dan 100 landen op de markt zijn – en dat combineert met de rijke geschiedenis en de no-nonsense, handen uit de mouwen-mentaliteit van de coöperatie. De leden-melkveehouders van FrieslandCampina waren al ‘purpose’-gedreven’ voordat dit woord überhaupt bestond en hebben altijd laten zien dat ze de veranderende behoeften en verwachtingen van de consument en maatschappij ter harte nemen. Tegelijk zorgen ze als goede beheerders zorgvuldig voor hun dieren, land en boerderij en de volgende generatie. Ik kijk ernaar uit  samen met de medewerkers en leden-melkveehouders van FrieslandCampina verder te werken aan de groei en toekomstbestendigheid van deze mooie onderneming en coöperatie.”

‘Ervaren manager’

Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “Jan Derck is een leider met een uitstekende staat van dienst in het realiseren van groei bij diverse bedrijven, in Nederland en internationaal, zowel in ‘business-to-consumer’- als in ‘business-to-business’-omgevingen. Hij is een zeer ervaren manager op het gebied van consumentenproducten met een sterke focus op waardecreatie voor het bedrijf en zijn eigenaren. Altijd met een scherp oog voor de belangen van alle stakeholders. Jan Derck gelooft in ondernemen met een doel, waarbij ‘people, planet & profit’ centraal staan. Hij staat bekend als teamspeler die de lat hoog legt voor zichzelf en anderen. Tegelijkertijd creëert hij een omgeving van vertrouwen, zelfverzekerdheid en verantwoordelijkheid. De raad van commissarissen kijkt ernaar uit  samen met hem het volgende hoofdstuk in de 150-jarige geschiedenis van FrieslandCampina vorm te geven.”

Van Karnebeek heeft bijna zijn gehele loopbaan doorgebracht bij Heineken, in commerciële, marketing- en algemene managementfuncties. Hij heeft in vele landen voor de brouwer gewerkt. Van 2015 tot 2021 als CCO (Chief Commercial Officer) en lid van het ‘executive team’ op het internationale hoofdkantoor in Amsterdam.